Υπερβολικές και αναίτιες χαρακτηρίζουν οι ειδικοί τις αναφορές περί “υγειονομικής βόμβας” εξαιτίας των μεταναστών που φεύγουν από το στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας.

“Είναι προτιμότερο να αφήνονται ελεύθεροι και να μην νιώθουν φόβο να επισκέπτονται τις δομές υγείας, από το να στοιβάζονται σε χώρους, όπως η Αμυγδαλέζα”, αναφέρει στο Iatronet ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας και επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Σύμφωνα με τον κ. Τσακρή, οι πρόσφυγες έχουν εφοδιαστεί με ειδική κάρτα, με την οποία έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας, όταν αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα.

“Είναι καλύτερο να ζουν στις συνθήκες ενός στρατοπέδου;”, αναρωτιέται ο καθηγητής, για να σημειώσει:

“Στη χώρα μας ζουν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες. Οι 2.000 που αφέθηκαν ελεύθεροι από την Αμυγδαλέζα θα μας βλάψουν”;

Αδικαιολόγητος

Ο κ. Τσακρής χαρακτηρίζει αδικαιολόγητο τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει, σημειώνοντας ότι οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν πραγματοποιήσει υγειονομικό έλεγχο στους μετανάστες.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ – τονίζει – είναι σε ετοιμότητα να βοηθήσει με όποιο τρόπο χρειαστεί, είτε με τις κινητές του μονάδες είτε με οποιοδήποτε άλλο μέσo.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μόλις 1 στους 11 ηλικιωμένους εμβολιάστηκαν κατά της CoViD - Ελάχιστοι υγειονομικοί [πίνακας]
10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής στη Θεσσαλονίκη
Υπάρχει λόγος ανησυχίας για καρκίνο που σχετίζεται με εμφυτεύματα στήθους;