Παρέμβαση του υπουργείου Υγείας για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, ζητούν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν ότι η νέα εταιρία Ημιθεά Α.Ε. που ανέλαβε το νοσοκομείο μετά τον πλειστηριασμό της 24ης Σεπτεμβρίου πέρυσι, «δηλώνει πως ουδεμία σχέση έχει με το προηγούμενο καθεστώς» και ότι «παραβλέπει ωστόσο η διοίκηση του διάδοχου εργοδότη ότι υφίσταται συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο τόσο σε εθνικό όσο και σε κοινοτικό επίπεδο, που ρυθμίζει τέτοιες περιπτώσεις».

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, σημειώνουν πως εδώ και 4 χρόνια βιώνουν ένα άνευ προηγουμένου «Γολγοθά», δεδομένου ότι τους οφείλονται δεδουλευμένα πολλών μηνών που κανείς δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί την εξόφλησή τους.
Καταγγέλλουν ότι βρίσκονται σε μια ιδιότυπη μορφή ομηρίας και ότι έχουν μετατραπεί «σε αμέτοχους παρατηρητές των ιθυνόντων, οι οποίοι προσπαθούν να αποποιηθούν των ευθυνών τους».

Και καταλήγουν: «Και ενώ πρωτίστως θα έπρεπε να επιδειχθεί σεβασμός στους εργαζομένους του Ντυνάν, που τόσο χρόνια το στηρίζουν, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να μην λαμβάνουμε ούτε καν κάποια υπόσχεση για την εξόφληση των δεδουλευμένων μας αποδοχών, ενώ κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί για την τύχη των σχέσεων εργασίας μας και τη διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, ενώ οι εργαζόμενοι έχουμε αναφαίρετο δικαίωμα να καταστούμε κοινωνοί και συνομιλητές κάθε διαλόγου που διεξάγεται σχετικά με την τύχη των δεδουλευμένων μας αποδοχών και των εργασιακών μας σχέσεων εν γένει.

Οι εργαζόμενοι έχουμε κάθε δικαίωμα να απαιτούμε δέσμευση των ιθυνόντων, ενώ τα αρμόδια Υπουργεία (Εργασίας και Υγείας) πρέπει να αναπτύξουν ξεκάθαρη πρωτοβουλία, προς διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Αναμένουμε από τις νέες ηγεσίες των Υπουργείων, να υλοποιήσουν τις πάγιες δεσμεύσεις τους για το Νοσοκομείο και να παρέμβουν δυναμικά προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματά μας και η καταβολή των δεδουλευμένων – οφειλομένων και αναδρομικών προς όλους τους εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν καταστεί έρμαια των συσχετισμών, των επιχειρηματικών σχεδίων και των παντός είδους και πάσας προελεύσεως σκοπιμοτήτων».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα