Την απόφασή τους να μην ξαναβγούν ράντζα στους διαδρόμους, από τις 2 Απριλίου, εκφράζουν οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του νοσοκομείου “Αττικόν”.

Το προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος κάνει λόγο για παράνομη, καταχρηστική, επικίνδυνη και εξευτελιστική κατάσταση για τους ασθενείς.

Από τις 2 Απριλίου – σημειώνουν – το “Αττικόν” θα ξαναγίνει ένα σύγχρονο νοσοκομείο του πολιτισμού, του ανθρωπισμού και της πραγματικής ιατρονοσηλευτικής φροντίδας.

Σύμφωνα με το προσωπικό, αυτό θα γίνει είτε το θέλει η διοίκηση και οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας είτε όχι: “Δεν θα ανεχτούμε άλλο την παρανομία”, τονίζουν.

Γιατροί και εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει όλα τα νομικά μέτρα, καθώς έχουν καταθέσει μηνυτήριες αναφορές και καταγγελίες στην εισαγγελία Αθηνών.

Έχουν επανειλημμένα δημοσιοποιήσει το πρόβλημα. Έχουν τεκμηριώσει επιστημονικά τις επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας. Έχουν προβεί σε αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις.

Έχουν, δε, τη στήριξη όλων των φορέων της περιοχής (σωματείων, δήμων, λαϊκών επιτροπών, πρωτοβουλιών κατοίκων, λαϊκών συνελεύσεων).

Στοιχεία

Τα στοιχεία του νοσοκομείου είναι συγκλονιστικά. Υπερπληρότητα έως και 130% συνεχώς.

Νοσηλευτικές πτέρυγες των 35 και 40 κλινών να δέχονται 60 ασθενείς με τους ίδιους νοσηλευτές, που είναι σε όλες τις κλινικές κάτω από τα όρια ασφαλείας.

Πάνω από 1.600 εισαγωγές ετησίως για κάθε παθολογική πτέρυγα του νοσοκομείου, δηλαδή 120% πληρότητα καθημερινά.

Νοσηλεία παθολογικών αρρώστων (σηπτικών, ανοσοκατασταλμένων, καρκινοπαθών) σε χειρουργικές και ορθοπεδικές κλινικές, που με τη σειρά τους μπλοκάρουν και την προώθηση των χειρουργικών και ορθοπεδικών αρρώστων.

Διασωληνωμένοι στο διάδρομο, οξυγονοθεραπεία στο διάδρομο, αιμορραγίες στο διάδρομο.

Οι μισές (7) αίθουσες χειρουργείου δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Πολλές κλίνες εντατικής θεραπείας παραμένουν κλειστές. Ακτινολογικά μηχανήματα δεν συντηρούνται και βγαίνουν εκτός λειτουργίας.

Πίεση

Το προσωπικό του νοσοκομείου καταγγέλλει ότι οι γιατροί πιέζονται για γρήγορα και ανολοκλήρωτα από πλευράς διάγνωσης και θεραπείας εξιτήρια, ώστε να υπάρχει το νόμιμο όριο του 25% των κενών κλινών πριν την γενική εφημερία.

“Επί ποιών κλινών;”, αναρωτιούνται οι εργαζόμενοι: Των 70 και 80 κρεβατιών (ράντζων και φορείων) ή επί των κανονικών;

Κατηγορούν, δε, τους γιατρούς ότι εισάγουν τακτικά περιστατικά σε μέρα γενικής εφημερίας και έτσι δεν επαρκούν οι κλίνες για τα επείγοντα.

Η ίδια η διοίκηση, ωστόσο, σε γνώση του υπουργείου, έχει απαγορέψει τις εισαγωγές σε μέρα μη εφημερίας...

Δ.Κ.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα