Αμηχανία προκαλούν στο προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) οι συνεχείς παρεμβάσεις του τέως προέδρου.

Ο προσκείμενος στη ΝΔ Κυριάκος Θεοδοσιάδης (φωτό) ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση.

Πιέζει το προεδρείο του ΠΦΣ για κινητοποιήσεις, με αίτημα την αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς.

Από την πλευρά του, το προεδρείο του Συλλόγου επιχειρεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους, αναμένοντας ευνοϊκή τοποθέτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας σε μείζονα θέματα του κλάδου, όπως το ωράριο και η διάθεση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) μόνον από τα φαρμακεία.

Ο κ. Θεοδοσιάδης, που είναι πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, επιχειρεί να επανέλθει στο προσκήνιο, έπειτα από την ήττα του στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου στον ΠΦΣ και την εκλογή του φιλοκυβερνητικού νέου προεδρείου.

Ο τέως πρόεδρος του Συλλόγου έχει κάνει σειρά παρεμβάσεων, τονίζοντας ότι επί των ημερών του δεν υπήρχε καθυστέρηση στην εξόφληση των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ, όπως υπάρχει σήμερα.

Προχώρησε ακόμη περισσότερο, καθώς έθεσε το θέμα των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στο οποίο είναι πρόεδρος.

Καθυστερήσεις

Από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκαν την Πέμπτη τα εξής:

“...Οι συνεχιζόμενες καθυστερήσεις στις τρέχουσες πληρωμές, όσο και τα παλαιότερα ανεξόφλητα χρέη που χρονολογούνται από το 2011 και το 2012, έχουν δημιουργήσει κατάσταση οικονομικής ασφυξίας στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης.

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι τα περισσότερα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης να δηλώνουν μερική έως πλήρη αδυναμία στην προμήθεια των φαρμάκων για να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους, δεδομένου ότι οι προμηθευτές μας δε δίνουν άλλα χρονικά περιθώρια.

Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν μπορούμε να αντέξουμε την παραμικρή καθυστέρηση στις, ήδη εκπρόθεσμες, οφειλές του ΕΟΠΥΥ, ούτε την αβεβαιότητα για την πορεία των πληρωμών μας, που για τους φαρμακοποιούς αντιστοιχούν σε ότι σημαίνει ο μισθός για τους υπαλλήλους...”.

Κινητοποιήσεις

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους Συλλόγους της χώρας και το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου (ΠΦΣ) να αναλάβουν πρωτοβουλίες για κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών, ώστε να προληφθούν καταστάσεις που θα οδηγήσουν στην εξαθλίωση το ελληνικό φαρμακείο.

Προσκαλεί, δε, γενική συνέλευση την ερχόμενη Τετάρτη, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον των φαρμακείων.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΙΣΑ: 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: ‘’Έμφραγμα του Μυοκαρδίου- Νεότερες προσεγγίσεις’’
LIVE μετάδοση Λαπαροσκοπικής κολεκτομής 26 Απριλίου 2024
Ανδρική υπογονιμότητα: Σχετίζεται με τη χρήση κινητών τηλεφώνων;