Δραματικό τέλος είχε η αντιπαράθεση του διοικητή του “Δαφνιού” με τους εργαζόμενους στο ψυχιατρείο.

Το απόγευμα της Τρίτης ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας η “λήξη της θητείας του κοινού διοικητή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής 'Δρομοκαΐτειο', Παύλου Θεοδωράκη...”.

Την απόφαση έλαβε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, “...με στόχο την αποκατάσταση της εργασιακής ειρήνης και της εύρυθμης λειτουργίας του ΨΝΑ”, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο κ. Θεοδωράκης ήταν σε αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους, οι οποίοι τον κατηγορούν ότι ζήτησε την ποινική τους δίωξη.
Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο Iatronet, ο κ. Θεοδωράκης διέψευσε ότι τους έχει υποβάλει μήνυση, τόσο ως διοικητής όσο και ως φυσικό πρόσωπο:

“Αυτό που έκανα ήταν να ενημερώσω τον αρμόδιο εισαγγελέα ότι υπάρχει κατάληψη δημοσίου κτιρίου, δηλαδή του γραφείου μου”, σημειώνει ο διοικητής του ΨΝΑ, εξηγώντας ότι η εισαγγελική εντολή ήταν αυτεπάγγελτη.

Η κινητοποίηση των εργαζομένων στο “Δαφνί” ξεκίνησε στις 26 Μαΐου, με καθολικό αίτημα προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας την άμεση αποπομπή του διοικητή του ΨΝΑ.

Του καταλογίζουν μίας σειρά από ενέργειες, οι οποίες οδήγησαν σε αποδόμηση και κατάρρευση του νοσοκομείου.

Πλουμπίδης

Στο μεταξύ, τον καθηγητή Ψυχιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και πρόεδρο της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, Δημήτριο Πλουμπίδη, όρισε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ως εκπρόσωπο της Ελλάδας για την Ψυχική Υγεία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). 

Τη θέση αυτή κατείχε μέχρι σήμερα ο Παύλος Θεοδωράκης.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΙΣΑ: 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: ‘’Έμφραγμα του Μυοκαρδίου- Νεότερες προσεγγίσεις’’
LIVE μετάδοση Λαπαροσκοπικής κολεκτομής 26 Απριλίου 2024
Ανδρική υπογονιμότητα: Σχετίζεται με τη χρήση κινητών τηλεφώνων;