Στη συγκέντρωση θα μετέχουν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων, με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας, τονίζοντας ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση της μεταπολίτευσης.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καταγγέλλει ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει εξετάσεις αφοσίωσης στη τρόικα για τη σύναψη του 3ου μνημονίου, με ειλημμένη απόφαση να ξηλώσει ότι απέμεινε από ασφαλιστικά, μισθολογικά, εργασιακά, κοινωνικά δικαιώματα.

Ήδη η τρόικα - η οποία οσονούπω εγκαθίσταται στη χώρα- ανέλαβε το Νομοθετικό έργο της κυβέρνησης».

Το πακέτο μέτρων που θα ψηφιστεί αύριο θα περιλαμβάνει σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ:
- αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας κατά των δικαιωμάτων των δανειοληπτών, καθιερώνονται σύντομες δίκες για τους πλειστηριασμούς ακινήτων (και της πρώτης κατοικίας) τα οποία θα καταλήγουν σε Funds του εσωτερικού και του εξωτερικού.
- Την ενσωμάτωση στο Εθνικό Δίκαιο της χώρας μας, των Κοινοτικών Οδηγιών για την ανάκαμψη και την εξυγίανση των τραπεζών. Για άλλη μία φορά καλούνται οι πολίτες να καλύψουν τις ζημιές του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας, διασφαλίζοντας τα υψηλά κέρδη των βασικών μετόχων του.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταλήγει σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση για να αποφύγει τον περαιτέρω εκφυλισμό της κυβερνητικής πλειοψηφίας, απέφυγε να συμπεριλάβει στη λίστα με τα δεύτερα προαπαιτούμενα μέτρα του 3ου Μνημονίου, το φορολογικό των αγροτών, την αντισυνταγματική κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και τη μείωση των συντάξεων. Μαζί με άλλα δυσμενή μέτρα, προτίθεται να τα φέρει προς ψήφιση με τρίτο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων ή με τη συνολική ψήφιση του 3ου Μνημονίου, στα θερινά τμήματα της Βουλής το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπέρταση: Πτώσεις και κατάγματα μετά την έναρξη ή εντατικοποίηση της θεραπείας
Πώς να κάψω περισσότερες θερμίδες περπατώντας
Γρίπη των πτηνών: Χαμηλός ο κίνδυνος μετάδοσης από τα ζώα στον άνθρωπο στις πόλεις