Την πολιτική αποδοκιμασία στις τοπικές κοινωνίες των βουλευτών – φαρμακοποιών που ψήφισαν υπέρ του νομοθετικού εκτρώματος που αφορούσε το ασφαλιστικό, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Το συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να παραπέμψει τους βουλευτές, στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα των τοπικών φαρμακευτικών συλλόγων.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κωνσταντίνος Λουράντος, “με την ψήφο τους, οι εν λόγω βουλευτές έχουν επιλέξει το βουλευτικό μισθό τους (και ασυλία). Δεν μπορούν πια να θεωρούνται συνάδελφοί μας.

Είναι πια κοινοί μισθωτοί (με προκλητικά προνόμια για τη σημερινή οικονομική κατάσταση) και πολέμιοι του κλάδου όπου άνηκαν”.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΦΣ, οι τοπικοί φαρμακευτικοί σύλλογοι θα πρέπει να πράξουν ως υπαγορεύει το συμφέρον του κλάδου και να στιγματίσουν πολιτικά με οποιονδήποτε τρόπο τους βουλευτές, πρώην συναδέλφους.

Βουλευτές

Οι τρεις βουλευτές που προτείνονται προς παραπομπή είναι οι: Ζεϊμπέκ Χασάν Χουσεϊν (ΦΣ Ξάνθης), Πάλλης Γεώργιος (ΦΣ Λέσβου) και Χρήστος Σιμορέλης (ΦΣ Τρικάλων).

“Τα 11.000 φαρμακεία παραμένουν εκλογικά κέντρα καταδίκης όποιας κυβέρνησης καταστρέφει τον φαρμακευτικό κλάδο με νομοθετήματα και αποφάσεις – εκτρώματα”, σχολίασε ο κ. Λουράντος.

ΔΗΜ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσες θερμίδες καίμε κατά μέσο όρο σε μία ημέρα
Επαγγελματική απογοήτευση για 7 στους 10 φαρμακοποιούς - Τι δείχνει ελληνική μελέτη
Κοινωνική Φαρμακολογία: Γιατί και πώς τα φάρμακα πρέπει να "ακουμπούν" στην κοινωνία