Αυτό αποφασίστηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας στο Υπουργείο Τουρισμού, υπό το συντονισμό του Γεν. Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργου Τζιάλλα και μετά από έγγραφη πρόσκληση του Γραφείου της Υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά.

Στη διαβούλευση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., επαγγελματικών συλλόγων, φορέων παροχών υγείας, ιδιωτικών φορέων ιατρικού τουρισμού που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Η συζήτηση εστιάστηκε σε γενικότερους προσδιορισμούς σε σχέση με τον ιατρικό τουρισμό, τις δυνατότητες της Ελλάδας στο συγκεκριμένο τομέα, τις εμπειρίες από το εξωτερικό αλλά και από διάφορες πρωτοβουλίες ιδιωτικών φορέων στην Ελλάδα. Συμφωνήθηκε να καταθέσουν εντός του καλοκαιριού οι προσκεκλημένοι φορείς τις γενικές τους θέσεις για τον ιατρικό τουρισμό στην Ελλάδα, ενώ μετά τη θερινή περίοδο θα ακολουθήσει νέα συνάντηση για τον ορισμό σχετικής επιτροπής, η οποία και θα ασχοληθεί με εξειδικευμένα θέματα και προτάσεις που αφορούν τον ιατρικό τουρισμό.

Στο πλαίσιο της συνάντησης υπήρξε μεταξύ άλλων ενημέρωση ότι έχει προχωρήσει η διαδικασία για τον ιαματικό τουρισμό, για τον οποίο η κείμενη νομοθεσία βρίσκεται σε ώριμο στάδιο και άρα οι ιδιωτικοί φορείς θα κληθούν το προσεχές διάστημα για να καταθέσουν τις εξειδικευμένες τους προτάσεις.

Θυμίζουμε ότι πάγια θέση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Φυσικοθεραπευτών είναι η υποχρεωτική στελέχωση των Μονάδων Ιαματικής Θεραπείας και η εφαρμογή των φυσικοθεραπευτικών υπηρεσιών σε αυτές από φυσικοθεραπευτές μέλη του Π.Σ.Φ. Ο τελευταίος πρόσφατα (περιφερειακό τμήμα Αττικής) προχώρησε σε συνεργασία με το Ελληνικό Συμβούλιο Ιατρικού Τουρισμού “Elitour” .

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
'Ολο και λιγότεροι νέοι θέλουν να γίνουν νοσηλευτές - Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΟΟΣΑ
12 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή
Γιορτή της Μητέρας: Συμβουλές για να φροντίσετε την ψυχική σας υγεία