Ξεκινά σήμερα το 2ο Πανευρωπαϊκό Συμπόσιο των Φαρμακοποιών που θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα. Θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία των πολιτών της Ε.Ε. τη διαφορετικότητα μεταξύ των κρατών μελών στην αντιμετώπισή των προβλημάτων του κλάδου, την εξατομικευμένη αγωγή θεραπείας, την ανάγκη ανάπτυξης νέων υπηρεσιών φαρμακείου και τη συλλογικότητα στην αντιμετώπιση των πιέσεων που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαϊοι φαρμακοποιοί.

Αύριο στο economics working group της PGEU οικονομικοί παράγοντες της Ε.Ε. θα αναφερθούν στα τελευταία δεδομένα και στις προοπτικές που αναπτύσσονται στο σημερινό περιβάλλον. Σε αυτό το group ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Μπερσίμης θα μιλήσει με θέμα "overview of Greek pharma sector and matket".

Στις 21 Σεπτεμβρίου στο Advisory Working Group θα αναπτυχθεί όλη η ατζέντα που αφορά τον κλάδο και θα γίνει η προετοιμασία για την Γενική Συνέλευση την PGEU που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες την 16η και 17η Νοεμβρίου.

Είναι γνωστό ότι από την 1η Ιανουαρίου 2017 η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην οργανωτική επιτροπή της PGEU και αυτό, σύμφωνα με Έλληνα παράγοντα από τον χώρο του φαρμακείου, απαιτεί πολύ προσοχή και μεγάλη κατάρτιση.

Σε παράλληλη τροχιά κινούνται οι επαφές που έχει ξεκινήσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με τον ΕΟΠΥΥ για τις πληρωμές και για θέματα που αφορούν τα αναλώσιμα (εκτός σακχαρώδους διαβήτη) επιθέματα και σκευάσματα ειδικής διατροφής που πρέπει να περάσουν στα φαρμακεία.

Επιστέγασμα των παραπάνω επαφών θα είναι προγραμματισμένη συνάντηση με τον ΕΟΦ -στις 22 Σεπτεμβρίου στην οποία θα ζητηθεί- σχετικά είχαμε αναφερθεί πρόσφατα- να εφαρμοστεί ο νόμος περί των ανωτέρω προϊόντων που αφορά τη σήμανσή τους με ταινίες γνησιότητος ώστε να σταματήσει η αλόγιστη και περίεργη διάθεσή τους μέσω των εισαγωγέων! Θέμα προς συζήτηση μεταξύ άλλων θα είναι και οι τεράστιες ελλείψεις που εμφανίζονται τελευταία στην Ελληνική αγορά φαρμάκων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπέρταση: Πτώσεις και κατάγματα μετά την έναρξη ή εντατικοποίηση της θεραπείας
Πώς να κάψω περισσότερες θερμίδες περπατώντας
Γρίπη των πτηνών: Χαμηλός ο κίνδυνος μετάδοσης από τα ζώα στον άνθρωπο στις πόλεις