Για σκάνδαλο αντίστοιχο με εκείνο της Siemens, κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σχετικά με την υπόθεση της Novartis.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Παύλος Πολάκης εκτιμά πως στον χώρο της Υγείας συνεχίζει να υπάρχει “μαύρο χρήμα” 2 έως 2,5 δισ. ευρώ.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis, έκανε λόγο για “πάνω 4 δισ. ευρώ μαύρο χρήμα”.

Εκτίμησε πως από τη συγκεκριμένη υπόθεση θα προκύψουν ευθύνες ποινικές, πολιτικές και διαχειριστικές σε σχέση με το πώς διαχειρίστηκε η πολιτική ηγεσία, ο διοικητικός μηχανισμός και γιατροί ένα συγκεκριμένο τμήμα φαρμακευτικής δαπάνης και πώς κατάφερε μία εταιρεία να διαδώσει φάρμακα, παραβαίνοντας και πρωτόκολλα και καλές πρακτικές.

“Υπάρχουν άνθρωποι που έχωσαν βαθιά τα χέρια τους στο μέλι”, σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

ΚΕΕΛΠΝΟ

Σχετικά με την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο κ. Πολάκης ανέφερε πως η υπόθεση βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση και πως δυστυχώς πάει με τους ρυθμούς της ελληνικής Δικαιοσύνης:

“Έχουν ανακαλυφθεί πολλά πράγματα και έχουν βγει στη φόρα και αυτός είναι ένας λόγος που δεχόμαστε επίθεση, καθώς, κόψαμε μία δαπάνη που κυμαινόταν από 6 έως 20 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για διαφημίσεις.

Βέβαια, αν τη διατηρούσαμε θα μας λιβάνιζαν. Οι προηγούμενοι ξέσκιζαν την κοινωνία και τους λιβανίζουν, εμείς φτιάχνουμε τα πράγματα και μας βρίζουν”, είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι τα έγγραφα που πρέπει να ελεγχθούν είναι δύο κοντέινερ...

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ – ΕΟΠΥΥ
Έρευνα συνδέει τα φάρμακα για τις καούρες με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ημικρανίας
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΒΙΑΝΕΞ θωρακίζουν τον Έλληνα φαρμακοποιό