Οι ομάδες εθελοντών και επαγγελματιών του Ερυθρού Σταυρού στηρίζουν τους εφήβους και άνδρες της κοινότητας μέσω δομημένων δραστηριοτήτων που επικεντρώνονται κυρίως στην ψυχοκοινωνική φροντίδα, την ανάπτυξη κοινωνικών και χρήσιμων για τη ζωή δεξιοτήτων, τη δημιουργία κοινωνικών δικτύων μέσα στην κοινότητα αλλά και στην ψυχαγωγία τους.

Οι δραστηριότητες αυτές υλοποιούνται σε καθημερινή βάση και περιλαμβάνουν μουσική, χειροτεχνία, μη τυπική εκπαίδευση (ξένες γλώσσες), αθλήματα, κηπουρική, αισθητική/κομμωτική, φωτογραφία, καθώς και ομάδες συζήτησης και αλληλοϋποστήριξης.

Για τη διεξαγωγή των παραπάνω δραστηριοτήτων κινητοποιούνται εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Κοινωνικής Πρόνοιας, Νοσηλευτικής, Σαμαρείτες Διασώστες) αλλά και όσοι έχουν παρακολουθήσει τα ταχύρυθμα εκπαιδευτικά σεμινάρια εθελοντών του Ε.Ε.Σ. (Fast Track).

Όλοι οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. έχουν απαραιτήτως εκπαιδευτεί στο αντικείμενο της Ψυχοκοινωνικής Στήριξης  προτού προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο πεδίο. Στις δράσεις συμμετέχουν επίσης και συνεργάτες-βοηθοί μέσα από την ίδια την κοινότητα της δομής φιλοξενίας του Σκαραμαγκά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα