Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Ε.Κ.Π.Υ. σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα δεν προβλέπονται συνεδρίες παρά μόνο σε πιθανή περίπτωση υποτροπής (εντός τριμήνου) του νοσήματος (όπως Σ.Κ.Π.).

Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, σε όλους τους ασφαλισμένους μπορεί να δικαιολογηθούν 10 συνεδρίες φυσικοθεραπειών δύο φορές το χρόνο κατόπιν παραπεμπτικού θεράποντα ιατρού αντίστοιχης ειδικότητας.

Επιπλέον κατ’ οίκον εκτέλεση φυσιοθεραπευτικών πράξεων δικαιούνται οι περιπτώσεις που έχουν υποστεί πρόσφατα παθήσεις όπως αυτές αναφέρονται στην παράγραφο Β εδάφια α, β, γ, του άρθρου 14 του Ε.Κ.Π.Υ.

Δεν προβλέπονται συνεδρίες φυσικοθεραπειών πέρα των δέκα (10) δύο φορές το χρόνο, για ασθενείς που έχουν παρακολουθήσει πρόγραμμα κλειστής ή ανοιχτής αποκατάστασης για συγκεκριμένη αιτία (νόσημα).

Ασθενείς που σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό χρήζουν φυσικοθεραπειών πέρα των προβλεπομένων στα άρθρα 14 και 17 του Ε.Κ.Π.Υ. έχουν τη δυνατότητα να απευθύνουν αίτημα προς έγκριση στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (Α.Υ.Σ.) του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ε.Κ.Π.Υ. (Ειδική Αγωγή) σε περιπτώσεις άνω των δέκα οκτώ (18) ετών με σοβαρά κινητικά, νοητικά, ψυχιατρικά, ψυχολογικά προβλήματα, καθώς και μικτά περιστατικά (εκτός των αναφερομένων στην περίπτωση Γ) δύναται να παρατείνεται η χορήγηση των αναφερόμενων παροχών κατόπιν ιατρικής γνωμάτευσης (διάρκειας 1 έτους) από ιατρούς της αντίστοιχης ειδικότητας Κρατικού, Πανεπιστημιακού, ή Στρατιωτικού Νοσοκομείου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα