Προβλήματα με την αποδοχή των φακέλων που στέλνονται στο Κέντρο Διαλογής του ΕΟΠΥΥ στον Ασπρόπυργο, καταγγέλλουν φαρμακοποιοί.

Έπειτα από τον Γολγοθά με την καταχώρηση των γνωματεύσεων στο ηλεκτρονικό σύστημα, φαίνεται πως υπάρχει εμπλοκή με τους φακέλους που περιέχουν το φυσικό αρχείο με τα παραστατικά.

Οι φάκελοι στέλνονται στην περιοχή Δύο Πεύκα στον Ασπρόπυργο Αττικής. Υπήρξαν, ωστόσο, αρκετές αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες, δεν γίνονται αποδεκτοί, με αποτέλεσμα να γυρνάνε πίσω!

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, τα ερωτήματα πολλά: Δεν υπάρχει κανείς να τους παραλάβει; Κάνουν κάτι λάθος και δε το γνωρίζουν; Κάνει λάθος η μεταφορική εταιρεία; Μήπως δεν δέχονται μεμονωμένους φακέλους από φαρμακεία που δεν έχουν διανεμητικό λογαριασμό;

Για το θέμα έχει ενημερωθεί ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κωνσταντίνος Λουράντος, ο οποίος συναντάται την Παρασκευή με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Λουράντος έμεινε έκπληκτος από τις καταγγελίες των συναδέλφων του και θα θέσει το θέμα σε συνάντηση που είναι προγραμματισμένη για το θέμα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (ΔΑΠΥ) που χρησιμοποιούν οι πάροχοι του Οργανισμού.

Αρκετοί φαρμακοποιοί παραπονούνται για το πόσο περίπλοκο είναι το ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο τίθεται συχνά εκτός λειτουργίας.

Για κάθε συνταγή – σημειώνουν – χρειάζονται 25 πληκτρολογήσεις, προκειμένου να καταχωρηθεί με ξεχωριστούς φακέλους, ξεχωριστά τιμολόγια, χαρτιά και δικαιολογητικά.

Σχόλια

Πηγές από τον ΠΦΣ αναφέρουν πως οι απορίες για το σύστημα είναι εκατοντάδες και τα σχόλια πολλαπλάσια για την καταχώρηση των γνωματεύσεων στο νέο e - ΔΑΠΥ Παροχών.

Ορισμένα στάδια, ειδικά της ολοκλήρωσης, είναι πολύπλοκα και o ΠΦΣ εξέδωσε αναλυτικές οδηγίες προς τα μέλη του.

Σύμφωνα με το προεδρείο του Συλλόγου, η εφαρμογή η οποία αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο από τον ΕΟΠΥΥ παρουσίασε αρκετά προβλήματα τα οποία επισημάνθηκαν στον Οργανισμό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα