Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών έστειλε επιστολή στα μέλη του σχετικά με τις ανορθόδοξες πρακτικές και μεθόδους προβολής κάποιων εξ αυτών  στο διαδίκτυο παραβιάζοντας έτσι τις γενικές αρχές τήρησης της δεοντολογίας.

Στην επιστολή, το ΚΔΣ του  Π.Σ.Φ κάνει λόγο για  βιντεοσκοπήσεις ασθενών σε χώρους θεραπείας και προβολής προηγμένων μηχανημάτων ή τεχνικών οι οποίες δεν βοηθούν την επιστήμη και το μόνο που εξυπηρετούν είναι η προσέλκυση ασθενών. Γεγονός που  επιδρά ανταγωνιστικά με αθέμιτο τρόπο, αλλά και παραβιάζει προσωπικά δεδομένα ιατρικού απορρήτου.

Επίσης, αναφέρεται η επιστολή και στην  χρησιμοποίηση τίτλων και “εξειδικεύσεων” που δεν προκύπτουν από το Νομικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα, δημιουργώντας  συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων μελών και επιδρά ανταγωνιστικά με αθέμιτο τρόπο.

'Οπως υποστηρίζεται, από την διοίκηση του ΠΦΣ θα πρέπει τα μέλη να μην δημιουργούν εντυπώσεις στους ασθενείς ότι εφαρμόζουν μεθόδους και τεχνικές που δεν συνάδουν με την επιστήμη της φυσικοθεραπείας ή ανήκουν στο επαγγελματικό πεδίο εφαρμογής άλλων επαγγελμάτων υγείας.

Τέλος, ο ΠΣΦ εφιστά την προσοχή να μην συγκαλύπτουν με οποιοδήποτε  τρόπο και κυρίως για προσωπικό όφελος, πρόσωπα που δεν έχουν το δικαίωμα να ασκούν φυσικοθεραπευτικές πράξεις κατά το ισχύον Νομικό καθεστώς και να μην συμπράττουν και συνεργάζονται με αυτά.

Όλα τα μέλη Π.Σ.Φ πρέπει να σέβονται τον ισχύοντα κώδικα δεοντολογίας (ΦΕΚ β΄1396/2010).

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ – ΕΟΠΥΥ
Έρευνα συνδέει τα φάρμακα για τις καούρες με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ημικρανίας
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΒΙΑΝΕΞ θωρακίζουν τον Έλληνα φαρμακοποιό