Σοκ προκαλεί καταγγελία της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) για κακοποίηση τραυματία τον οποίο φρόντιζαν γιατροί του Κρατικού της Νίκαιας.

Σύμφωνα με το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ, το περιστατικό συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της προηγούμενης Πέμπτης.

Στον χώρο των επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ), εφημερεύουσα ειδικευόμενη γιατρός προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στον συγκεκριμένο τραυματία.

Οι γιατροί του νοσοκομείου καταγγέλλουν πως η νεαρή συνάδελφός τους δέχτηκε απρόκλητη επίθεση, με ύβρεις και χειροδικίες, από αστυνομικό που απαιτούσε να διακοπεί η παροχή επείγουσας περίθαλψης για να "διεξαχθεί ανακριτικό έργο".

Το περιστατικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση γιατρών και εργαζομένων και ακολούθησε καταγγελία από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Ειδοποιήθηκε το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να υπάρξουν οι αυτονόητες και επιβεβλημένες ενέργειες.

Το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ υπογραμμίζει πως – μία εβδομάδα μετά το περιστατικό – δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τους αρμόδιους.

Συγκάλυψη

Καταγγέλλει, δε, πως οι αρμόδιοι της Ελληνικής Αστυνομίας επιχειρούν να συγκαλύψουν το περιστατικό, επιμένοντας να μην δίνουν στο νοσοκομείο τα στοιχεία του συγκεκριμένου αστυνομικού.

Η Ομοσπονδία απαιτεί άμεση ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για το αν και ποιές ακριβώς ενέργειες έχουν γίνει.

Θεωρεί το θέμα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς πρόκειται για κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας στον χώρο του τμήματος επειγόντων περιστατικών ενάντια σε γιατρό την ώρα παροχής επείγουσας περίθαλψης.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γρίπη των πτηνών: Χαμηλός ο κίνδυνος μετάδοσης από τα ζώα στον άνθρωπο στις πόλεις
Τα νοσοκομεία με τη μεγαλύτερη φαρμακευτική δαπάνη [πίνακας]
1 στους 2 υγειονομικούς θεωρούν μη ασφαλή την παρεχόμενη φροντίδα, λόγω των ελλείψεων [ανάλυση]