Στην προσφιλή του συνήθεια να δίνει εξηγήσεις μέσω facebook, κατέφυγε εκ νέου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Αναφερόμενος στην κατάργηση της κάλυψης από τον ΕΟΠΥΥ της εξέτασης “oncotype, η οποία συμβάλλει στην επιλογή της κατάλληλης θεραπείας για τον καρκίνο του μαστού, ο Παύλος Πολάκης ανέφερε πως έγινε έπειτα από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας:

“Υπήρξε απόφαση του ΣτΕ που διέτασσε την ακύρωση της απόφασης, μετά την προσφυγή ασθενούς, η οποία - με βάση τους όρους και τις προϋποθέσεις που έθετε η προηγούμενη υπουργική απόφαση – δεν καλυπτόταν από τον ΕΟΠΥΥ για να κάνει την εξέταση”...

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, το θέμα αναμένεται να αντιμετωπιστεί με νέα υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί τις επόμενες μέρες:

“Θα εκδοθεί νέα απόφαση σε λίγες μέρες, μετά από εισήγηση - που απαιτείται - από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ), η οποία θα διορθώνει την προηγούμενη και θα καλύπτει και ηλικιακές ομάδες που δεν καλύπτονται μέχρι τώρα (τους άνω των 65 ετών ασθενείς)”...

Χρησιμοποιώντας τη μόνιμη επωδό (“...να φάτε τα σκώτια σας, αλήθεια είναι αυτό που κάνουμε εμείς...”), ο κ. Πολάκης επιτίθεται σε όσους είχαν “αντιπολιτευτικό οίστρο” για το θέμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το θέμα ανακινήθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, η οποία είχε την περασμένη εβδομάδα και συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη.

Κόστος

Ο κ. Μπερσίμης, μάλιστα, υποσχέθηκε ότι θα προβεί σε σχετική ανακοίνωση, ώστε να αποκατασταθεί η κατάσταση το ταχύτερο δυνατό και με τους καλύτερους όρους για τις ασθενείς.

Το κόστος της εξέτασης ανέρχεται στα 3.800 ευρώ, με συμμετοχή ασφαλισμένης 20%, δηλαδή περίπου 760 ευρώ.

Μέχρι τώρα κάλυπταν τη δαπάνη οι ασθενείς και στη συνέχεια είχαν επιστροφή 80% του ποσού από τον ΕΟΠΥΥ.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γρίπη των πτηνών: Χαμηλός ο κίνδυνος μετάδοσης από τα ζώα στον άνθρωπο στις πόλεις
Τα νοσοκομεία με τη μεγαλύτερη φαρμακευτική δαπάνη [πίνακας]
1 στους 2 υγειονομικούς θεωρούν μη ασφαλή την παρεχόμενη φροντίδα, λόγω των ελλείψεων [ανάλυση]