Σοβαρό θέμα με τις χρεώσεις ασφαλισμένων από τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς, εγείρει η ερμηνεία του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας (ΙΣΠ) στις οδηγίες που εξέδωσε η διοίκηση του Οργανισμού.

Σύμφωνα με έγγραφο του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, από την 1η Οκτωβρίου ο μέσος ημερήσιος αριθμός επισκέψεων των ασφαλισμένων στους συμβεβλημένους γιατρούς θα είναι 20.

Ο χρόνος επίσκεψης, που καθορίζεται σύμφωνα με τους κανόνες ορθής ιατρικής πρακτικής, είναι τα 15 λεπτά ανά δικαιούχο μέσω ΕΟΠΥΥ.

Μέγιστος εβδομαδιαίος αριθμός επισκέψεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό ιατρούς, είναι 100 επισκέψεις.

Το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας εξέφρασε πρόσφατα με εξώδικο τις επιφυλάξεις του στη λειτουργικότητα του μέτρου.

Κάνει λόγο για οριζόντια ατομικά και χρονικά όρια εξυπηρέτησης στα συμβεβλημένα ιατρεία.

Καθιερώνεται – σημειώνει – “πλαφόν” δωρεάν επισκέψεων σε 100 ασθενείς ανά εβδομάδα, με μέσο όρο δωρεάν επισκέψεων 20 ατόμων την ημέρα, προκαθορισμένο δηλωθέν ωράριο λειτουργίας των ιατρείων ΕΟΠΥΥ και ενδεικτικό χρόνο επίσκεψης 15 περίπου λεπτά.

Ερμηνεία

Ιδού πως ερμηνεύει τις οδηγίες της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ:

“Οφείλουμε να τονίσουμε ότι πέραν αυτών των ορίων, η επίσκεψη θεωρείται ιδιωτική, ακόμη και εάν ο ιατρός έχει διαθέσιμα ραντεβού στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ, από το ανώτατο όριο των 200 δωρεάν επισκέψεων το μήνα.

Σημειωτέον ότι ο ιατρός αμείβεται για αυτές τις επισκέψεις από τον ΕΟΠΥΥ με πάγια καθυστέρηση ενός εξαμήνου, κάτω από 3 ευρώ έκαστη (10 ευρώ μεικτά), μετά από την αφαίρεση των εισφορών ΕΦΚΑ και φόρων.

Σε περίπτωση που οι ασφαλισμένοι θελήσουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους για την ταλαιπωρία που θα υποστούν από το νέο σύστημα, τους παρέχεται η δυνατότητα να καταθέσουν έγγραφη αναφορά στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών”.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα