Με έναν μήνα καθυστέρηση, δηλαδή από την 1η Οκτωβρίου, θα ισχύσει τελικά το νέο σύστημα επισκέψεων στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Σωτήρης Μπερσίμης διπλασίασε το “πλαφόν” των εβδομαδιαίων επισκέψεων από 50 σε 100, για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα, όπως επεσήμαναν οι γιατροί.

Σύμφωνα με νέα εγκύκλιο του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, οι αλλαγές που επέρχονται στην προηγούμενη απόφαση είναι οι εξής:

Ο μέσος ημερήσιος αριθμός επισκέψεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό ιατρούς θα είναι 20.

Ο χρόνος επίσκεψης, που καθορίζεται σύμφωνα με τους κανόνες ορθής ιατρικής πρακτικής, είναι τα 15 λεπτά ανά δικαιούχο μέσω ΕΟΠΥΥ.

Μέγιστος εβδομαδιαίος αριθμός επισκέψεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό ιατρούς, είναι 100 επισκέψεις.

Όλοι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί καλούνται να δηλώσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα αποζημίωσης του Οργανισμού (e-ΔΑΠΥ) το ωράριο λειτουργίας του ιατρείου τους κατά το οποίο θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

Από τα παραπάνω εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά, ενώ ως ημερομηνία έναρξης εφαρμογής του νέου συστήματος ορίζεται η 1η Οκτωβρίου.

Ενστάσεις

Για το “πλαφόν” των 20 επισκέψεων την ημέρα, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ σχολιάζουν πως παρόμοια πρόταση υπήρχε και στη σύμβαση που είχαν υπογράψει οι δύο πλευρές το 2011.

Εγκαταλείφθηκε, όμως, έπειτα από λίγο καιρό, λόγω του φαινομένου να καλούνται ασφαλισμένοι εντός της πρώτης εβδομάδας να πληρώσουν επίσκεψη, ενώ δεν είχαν συμπληρωθεί οι 200 ασφαλισμένοι ανά μήνα (είχαν όμως συμπληρωθεί οι 50 ανά εβδομάδα).

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ΙΣΑ καλεί τους πολίτες να απευθυνθούν σε γιατρό για τον εμβολιασμό τους
Αμφιβολίες για το εάν η Τζωρτζίνα δηλητηριάστηκε από κεταμίνη
Χρυσοχοϊδης: Νέες διοικήσεις στα νοσοκομεία από την αρχή του 2024