Διαδοχικά προβλήματα προκύπτουν από την εφαρμογή του νέου συστήματος επισκέψεων σε συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς.

Κατά την πρώτη μέρα εφαρμογής, είχε παρατηρηθεί πρόβλημα με την ηλεκτρονική εφαρμογή του ωραρίου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να “περάσει” στο σύστημα η επίσκεψη.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε την Τρίτη πως η εφαρμογή του ωραρίου είναι διαθέσιμη από την περασμένη Δευτέρα.

Η καταχώρηση ωραρίου διαθέσιμων ιατρικών επισκέψεων – σημειώνει – αποτελεί προϋπόθεση εκτέλεσης οποιασδήποτε επίσκεψης ή προγραμματισμού ραντεβού, εντός του υφιστάμενου μηνιαίου ορίου επισκέψεων.

Το ημερήσιο ωράριο και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα, καταγράφεται με την εκάστοτε ημερομηνία έναρξης ισχύος, που θα δηλωθεί.

Πριν προλάβει να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα, οι γιατροί επισημαίνουν ένα νέο.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ) ανακοίνωσε πως – σύμφωνα με την εγκύκλιο της διοίκησης – ο μέσος ημερήσιος αριθμός επισκέψεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους γιατρούς είναι οι 20 και ο μέγιστος εβδομαδιαίος αριθμός οι 100 επισκέψεις.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει ημερήσιο μέγιστο όριο, αρκεί στις πέντε εργάσιμες ημέρες ο αριθμός να μην ξεπερνά τους 100, οπότε ο ανώτατος μέσος όρος θα είναι 20 την ημέρα (100 : 5 = 20).

Σύμφωνα με το προεδρείο της Ένωσης, παρά την τροποποιημένη οδηγία της διοίκησης, αρκετοί γιατροί βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση να μην μπορούν να καταχωρήσουν επισκέψεις πέραν της 20ής και να μην τις αποζημιωθούν τελικά...

Αλλαγές

Το νέο σύστημα επισκέψεων που έχει τεθεί σε ισχύ από την περασμένη Δευτέρα και εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά, προβλέπει τα εξής:

  • Ο μέσος ημερήσιος αριθμός επισκέψεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό ιατρούς θα είναι 20.
  • Ο χρόνος επίσκεψης, που καθορίζεται σύμφωνα με τους κανόνες ορθής ιατρικής πρακτικής, είναι τα 15 λεπτά ανά δικαιούχο μέσω ΕΟΠΥΥ.
  • Μέγιστος εβδομαδιαίος αριθμός επισκέψεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό ιατρούς, είναι 100 επισκέψεις.

Όλοι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί καλούνται να δηλώσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα αποζημίωσης του Οργανισμού (e-ΔΑΠΥ) το ωράριο λειτουργίας του ιατρείου τους κατά το οποίο θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο