Παράνομες απομακρύνσεις προϊσταμένων, καταγγέλλει η Ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως με τον νόμο 4369/2016 (άρθρο 30), που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση, απαγορεύονται οι καθαιρέσεις προϊσταμένων οργανικών μονάδων όλων των επιπέδων έως την συγκρότηση των συμβουλίων κρίσης και την επιλογή και τοποθέτηση νέων.

Ο νόμος – τονίζει – δεν εφαρμόζεται και διοικητές νοσοκομείων προβαίνουν σε καρατομήσεις προϊσταμένων.

Οι εργαζόμενοι αναφέρονται στην περίπτωση του “Ιπποκράτειου” Θεσσαλονίκης, όπου με απόφαση της διοικήτριας του νοσοκομείου μετακινούνται από τις θέσεις τους προϊστάμενοι νοσηλευτικών τμημάτων.

Σύμφωνα με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, για να γίνει αντικατάσταση προϊσταμένων πρέπει να συντρέχουν σοβαρά προβλήματα για την εύρυθμη λειτουργία των νοσηλευτικών μονάδων.

Αυτό αναφέρεται και σε έγγραφο του διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) προς τα νοσοκομεία αρμοδιότητάς του (παρατίθεται πιο κάτω).

Μήνυση

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά των διοικήσεων για τις παράνομες, όπως χαρακτηρίζει, καθαιρέσεις προϊσταμένων.

Καταγγέλλει τις διαδικασίες αυτές, κάνοντας λόγο για παράνομες και ρουσφετολογικές τοποθετήσεις, αγνοώντας τον νόμο που ψήφισε η Βουλή.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να σταματήσει τις καρατομήσεις προϊσταμένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Δημ.Κ.

 

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα