Νέα αίτηση ακύρωσης θα ασκήσουν οι φαρμακοποιοί κατά της γνωμοδότησης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το ιδιοκτησιακό.

Όπως ανακοίνωσε το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), η γνωμοδότηση αφορά έναν προκαταρκτικό και διαδικαστικό έλεγχο του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας και όχι ευθύ έλεγχο συνταγματικότητάς του.

Η αντιπαράθεση υπουργείου – φαρμακοποιών σχετίζεται με την 26/2018 Γνωμοδότηση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επεξεργασία σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος “Ρυθμίσεις επαγγέλματος φαρμακοποιού – Ίδρυση φαρμακείου”.

Το προεδρείο του ΠΦΣ αναφέρει πως σέβεται το περιεχόμενο της γνωμοδότησης, αλλά διαφωνεί απολύτως, διότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα και το Ενωσιακό κεκτημένο:

Ο ΠΦΣ θα ασκήσει αμέσως μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, αίτηση ακύρωσης και αναστολής.

Ολομέλεια

Με τον τρόπο αυτό, θα κριθεί πια στην Ολομέλεια του ΣτΕ η αντισυνταγματικότητα του Προεδρικού Διατάγματος και η μη συμβατότητα του με το Ενωσιακό κεκτημένο.

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, θα πρέπει να καταστεί αντιληπτό από όλους και ιδίως από τους διάφορους “επενδυτές μη φαρμακοποιούς”, ότι ο ΠΦΣ και οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι θα προσβάλλουν στα αρμόδια δικαστήρια κάθε τυχόν άδεια ίδρυσης φαρμακείου που θα χορηγηθεί σε ιδιώτες.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ προειδοποιεί, μάλιστα, τους επενδυτές μη φαρμακοποιούς πως εάν επενδύσουν στην ίδρυση φαρμακείου θα χάσουν τα χρήματα τους.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Νεανικά ρευματικά νοσήματα: Αιτιολογία, νέες θεραπείες, ο ρόλος του παιδιάτρου