Να δοθεί έμφαση σε συγκεκριμένους ευαίσθητους υγειονομικά χώρους και να υπάρξει έλεγχος για την τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, ζητεί το υπουργείο Υγείας.

Με αφορμή τους υγειονομικούς ελέγχους που ήδη διενεργούνται ενόψει Πάσχα, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος ζητεί – μεταξύ άλλων – και τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Με επείγουσα εγκύκλιό του, ο κ. Μπασκόζος επισημαίνει τους κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία και ζητεί να δοθεί έμφαση των ελέγχων στα εξής σημεία:

Όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, χώρους εκδηλώσεων, επιχειρήσεις αναψυχής, οχήματα μεταφοράς προϊόντων, προσωρινούς πάγκους που αναπτύσσονται είτε σε υπαίθριους είτε σε κλειστούς χώρους για τις αγοραστικές ανάγκες των εορτών.

Ζητείται, επίσης, να ενταθούν οι έλεγχοι σε πτηνοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις για τυχόν υγειονομικά προβλήματα που δημιουργούνται από την λειτουργία τους και στην ανεξέλεγκτη διακίνηση και διάθεση σφαγίων ζώων.

Σε καταλύματα επισκεπτών – τουριστών και γενικότερα σε όλες τις εγκαταστάσεις παραγωγής, διάθεσης, διανομής κυρίως των ευαλλοίωτων τροφίμων για την αποφυγή τροφιμογενών νοσημάτων.

Θεσσαλονίκη

Έμφαση δίνεται και στους ελέγχους που διενεργούνται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου υπήρξε πρόβλημα υδροδότησης. Σχετική εγκύκλιος είχε εκδοθεί στην αρχή της εβδομάδας και είχε παρουσιαστεί από το Iatronet.

Ο γενικός γραμματέας καλεί τις υπηρεσίες να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή και αυστηρότητα, κυρίως ως προς τον έλεγχο τήρησης των προβλεπόμενων υγειονομικών όρων και προϋποθέσεων.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας