Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αντισύλληψης, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αρεταίειο» θα προσφέρει δωρεάν σε ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες, γυναικολογική εξέταση, εξέταση μαστού και εξέταση κατά Παπανικολάου από το εξειδικευμένο προσωπικό της Β´ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 08.00-13.00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ειδικότερα, η Β´ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης της Οικογένειας, Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της ΙΑΑ, και το Τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ Αθήνας, οργανώνουν στο πλαίσιο της Ημέρας και ομιλία προς το κοινό.

Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν οδηγίες που διασφαλίζουν την υγεία των γυναικών και πρωτοβουλίες που βοηθούν τις γυναίκες να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες υγείας με χαμηλό κόστος, κάτι που είναι ένα από τα ζητούμενα της εποχής μας. «Η πρόληψη αποτρέπει την εμφάνιση γυναικολογικών προβλημάτων», δήλωσε ο Διευθυντής της Β΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, Καθηγητής Γεώργιος Κρεατσάς. «Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενημερωθούν οι γυναίκες σχετικά με τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις και τις πρόσφατες ιατρικές οδηγίες με στόχο την επίτευξη της καλής υγείας που χρειάζονται».

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η πρόοδος που έχει γίνει μέχρι σήμερα και οι νεότερες εξελίξεις με βάση πρόσφατες ιατρικές κατευθυντήριες οδηγίες που εκδόθηκαν, ενθαρρύνοντας έτσι τις γυναίκες να έχουν πρόσβαση σε ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών πρόληψης, ενώ θα απαντηθούν με απλό τρόπο ερωτήματα από τους ειδικούς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οδηγός για τις αλλεργίες και την κλιματική αλλαγή
Απάντηση της Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας για τη νοσηλεία και τον θάνατο του Δ. Καλλιάνου
Ερρίκος Ντυνάν: Καρδιολογική επέμβαση σε ασθενή 100 ετών!