Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (ΕΕΑΚΑ). Οι βασικοί στόχοι του Συνεδρίου ήταν η συνεχής προαγωγή της επιστήμης και η ταυτόχρονη επαφή με την κοινωνία και τους πολίτες που πάσχουν από αλλεργικές παθήσεις.

Με δεδομένη την έμφαση στα νέα επιστημονικά δεδομένα αλλά και τη διερεύνηση της εξέλιξης των υπαρχόντων ερευνητικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων, το Συνέδριο ασχολήθηκε με ευρεία θεματολογία στο επιστημονικό/ ερευνητικό πεδίο. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του επιστημονικού προγράμματος του Συνεδρίου συζητήθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

  • Στοιχειακή μοριακή διάγνωση
  • Νέες μορφές ανοσοπαρέμβασης στην τροφική αλλεργία
  • Διάγνωση και αντιμετώπιση κληρονομικού αγγειοοιδήματος
  • Νέα θεραπευτικά σκευάσματα στο αλλεργικό βρογχικό άσθμα και την κνίδωση.

Συγχρόνως, το Συνέδριο αφιέρωσε την πρώτη μέρα των εργασιών του σε εκδηλώσεις για το κοινό που αποσκοπούσαν στην περαιτέρω ενίσχυση της επαφής με την κοινωνία και την ενημέρωση των πασχόντων και των μελών της οικογενείας τους.

Σε μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία, διοργανώθηκε ο παιδικός διαγωνισμός «Ζωγραφίζω την Αλλεργία μου» όπου περισσότεροι από 150 μικροί αλλεργικοί αποτύπωσαν την αλλεργία μέσα από τα παιδικά μάτια.

Επιπροσθέτως, η μοναδική ανοιχτή συζήτηση για τις αλλεργίες με τη συμμετοχή αλλεργιολόγων, ψυχιάτρων και ατόμων που πάσχουν από αλλεργίες, με συντονιστή τον δημοσιογράφο Μιχάλη Κεφαλογιάννη αλλά και η δημιουργική απασχόληση των παιδιών με ειδικό παιδαγωγικό πρόγραμμα για τις αλλεργίες, αποτελούν καινοτομία για τον τρόπο επαφής των Επιστημονικών Εταιρειών με την Κοινωνία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απάντηση της Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας για τη νοσηλεία και τον θάνατο του Δ. Καλλιάνου
Ερρίκος Ντυνάν: Καρδιολογική επέμβαση σε ασθενή 100 ετών!
Ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς, η τεχνητή νοημοσύνη και η μεγάλη παγίδα