Ένας κύκλος ειδικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων -Intense Course in Neurology on Parkinson disease, ξεκινά στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center σε συνεργασία με το Cambridge Univercity και το Iνστιτούτο Πρόληψης, Εκπαίδευσης και Έρευνας Νευρολογικών Νοσημάτων.

Τα σεμινάρια είναι πιστοποιημένα από το φημισμένο βρετανικό πανεπιστήμιο σε επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα Intense course in Neurology που στοχεύει στην εκπαίδευση Ελλήνων νευρολόγων στα σύγχρονα θέματα της Νευρολογίας.

Οι εκπαιδευτές είναι αναγνωρισμένου κύρους και έχουν επιλεγεί από το Πανεπιστήμιο του Cambridge και το Ινστιτούτο Πρόληψης, Εκπαίδευσης και Έρευνας Νευρολογικών Νοσημάτων.

Το υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκινά στις 20 - 22 Φεβρουαρίου 2015 και ολοκληρώνεται στις 27 - 29 Μαρτίου 2015, στο Αμφιθέατρο του ΕΝHC με κλειστό αριθμό συμμετεχόντων.

Στο τέλος των μαθημάτων (συνολικά 40 ωρών) θα δοθούν ειδικά διπλώματα παρακολούθησης απευθείας από το μεταπτυχιακό τμήμα του Cambridge University. Η παρακολούθηση του συνολικού προγράμματος είναι υποχρεωτική και όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παρακολουθήσουν τουλάχιστον το 80% των ωρών του συνολικού προγράμματος.

Το πρόγραμμα, το οποίο τελεί υπό την γενική εποπτεία του Διευθυντή του Νευρολογικού Τμήματος ΕΝHC και προέδρου του Ινστιτούτου Πρόληψης, Εκπαίδευσης και Έρευνας Νευρολογικών Νοσημάτων, ομ. καθηγητή Νευρολογίας κου Αλέξανδρου Παπαδημητρίου, έχει θεματολογία σχετική με την Σκλήρυνση κατά Πλάκας και τη νόσο του Πάρκινσον.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος θα πιστοποιείται στους συμμετέχοντες η επάρκεια εξειδικευμένων γνώσεων διάρκειας τριών ετών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα
ΕΜΑ: Θετική γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε 8 φάρμακα - Ποια είναι