Σε επιχείρηση διάσωσης 63 προσφύγων, μεταξύ των οποίων και 19 μωρά και παιδιά, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί σε δυσπρόσιτη ακτή στους Φούρνους Κορσεών είχε εμπλοκή χθες το παράρτημα της ΕΟΔ στη Σάμο.

Τα μέλη της ΕΟΔ Σάμου, μαζί με τον Πρόεδρο της ΕΟΔ, Γιώργο Καλογερόπουλο, που βρισκόταν στο νησί για συναντήσεις με μέλη της Σουηδικής Οργάνωσης SSRS - Swedish Sea Rescue Society, ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα των αρχών του νησιού μετά από κλήση στο 112 και, σε συνεργασία με την SSRS, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τους πρόσφυγες.

Με το διασωστικό σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Παράρτημα Σάμου και ένα από τα δύο διασωστικά σκάφη Yellow Boat της SSRS – τα οποία επιχειρούν στην Σάμο από τον Οκτώβριο - τα μέλη της ΕΟΔ και οι Σουηδοί διασώστες μετέβησαν άμεσα στην περιοχή όπου βρίσκονταν οι πρόσφυγες και μαζί κατάφεραν να τους μεταφέρουν όλους με ασφάλεια στο λιμάνι του Καρλοβασίου.

Οι πρόσφυγες είχαν εγκαταλειφθεί στην παραλία των Φούρνων πριν τρεις μέρες από διακινητή, χωρίς πόσιμο νερό και με ελάχιστη ξηρά τροφή και, επίσης, χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας με τις αρχές, καθώς στην περιοχή δεν υπάρχει κάλυψη από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς, η τεχνητή νοημοσύνη και η μεγάλη παγίδα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA