Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παρέστη την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 στην ετήσια τελετή απονομής βραβείων της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού Πάσης Τάξης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (Ακτή Μιαούλη 10, Πειραιάς).

Στην εκδήλωση απενεμήθησαν βραβεία σε πλοιάρχους οι οποίοι είτε έσωσαν ανθρώπινες ζωές που κινδύνευσαν στη θάλασσα είτε βοήθησαν αποφασιστικά στη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τις τουρκικές ακτές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Ακόμη, απενεμήθησαν βραβεία και υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε αριστεύσαντα τέκνα πλοιάρχων τόσο στις εξετάσεις ΑΕΙ 2016 όσο και στις εξετάσεις του ΚΕΣΕΝ.

Την πίτα ευλόγησε και έκοψε ο εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς, Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Πειραιώς Αρχιμ. Νήφων Καπογιάννης.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός, μετά την ομιλία του, απένειμε πρώτος τα βραβεία στους τιμηθέντες πλοιάρχους.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου, εκπρόσωποι Οργανισμών και Σωματείων και πλήθος κόσμου.

Επισημαίνεται ότι η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Ε.Ν. έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για την τεράστια προσφορά των μελών της στη διάσωση προσφύγων και μεταναστών.   

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς, η τεχνητή νοημοσύνη και η μεγάλη παγίδα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA