Το ΚΕΕΛΠΝΟ χαιρετίζει σε σημερινή του ανακοίνωση το Athens Pride και δηλώνει την υποστήριξή του στη διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών της LGBTQI (Lesbian Gay Bisexual Trans Queer Intersex) κοινότητας:
«Ως κατεξοχήν αρμόδιος φορέας της δημόσιας υγείας που ασχολείται με την πρόληψη και τον έλεγχο των νοσημάτων, το ΚΕΕΛΠΝΟ προασπίζει το δικαίωμα στην πληροφόρηση και στην πρόσβαση στην υγεία για όλες και όλους.
Στο πλαίσιο αυτό θα θέλαμε να ενημερώσουμε την LGBTQI κοινότητα και ιδιαίτερα τους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες, σχετικά με την έξαρση της ηπατίτιδας Α σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Στο ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν αναφερθεί αρκετά κρούσματα ηπατίτιδας Α σε άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες και στη χώρα μας.
Αυξάνοντας την επαγρύπνησή μας για την πρόληψη της εξάπλωσης της νόσου που μεταδίδεται, μεταξύ άλλων και με την στοματοπρωκτική επαφή, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ (http://bit.ly/2r8H8AC) μπορείτε να ενημερωθείτε για τα αντίστοιχα μέτρα προφύλαξης και υγιεινής».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απάντηση της Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας για τη νοσηλεία και τον θάνατο του Δ. Καλλιάνου
Ερρίκος Ντυνάν: Καρδιολογική επέμβαση σε ασθενή 100 ετών!
Ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς, η τεχνητή νοημοσύνη και η μεγάλη παγίδα