Ημερίδα με θέμα «Τι έχει αλλάξει στη θεραπεία του καρκίνου του παγκρέατος;» οργανώνει το προσεχές Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, το Ογκολογικό Κέντρο – Μονάδα Παγκρεατικού Καρκίνου του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης. Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος και απευθύνεται σε ιατρούς και νοσηλευτές.

Η ημερίδα οργανώνεται με την επιστημονική ευθύνη των ιατρών του Ιατρικού Διαβαλκανικού, Ευθύμιου Χατζηθεόκλητου (Χειρουργός εξειδικευμένος στη χειρουργική του παγκρέατος) και Χρήστου Εμμανουηλίδη (Ογκολόγος – Παθολόγος). Συμμετέχουν ως εισηγητές, ιατροί όλων των ειδικοτήτων που ασχολούνται εξειδικευμένα με τον καρκίνο του παγκρέατος, συνεργάτες του Ιατρικού Διαβαλκανικού, Ιατροί Δημόσιων και Ιδιωτικών μονάδων από όλη την Ελλάδα. Θα μιλήσουν επίσης, ο πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών ο οποίος θα δώσει τα νεότερα δεδομένα για τη γενετική βάση του καρκίνου του παγκρέατος και ο πρόεδρος της  Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ήπατος – Χοληφόρων - Παγκρέατος.

Οι εργασίες της ημερίδας θα γίνουν στο ξενοδοχείο «NIKOPOLIS», με έναρξη στις 9.00 και ολοκλήρωση στις 14.30. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και μοριοδοτούμενη. 

Όπως τονίζουν οι συμπρόεδροι της διοργάνωσης κ.κ. Εμμανουηλίδης και Χατζηθεόκλητος, «ο παγκρεατικός καρκίνος είναι από τις πιο δύσκολες κακοήθειες στην αντιμετώπισή του. Απαιτεί συνεργασία πολλών ειδικοτήτων και χειρουργική υψηλής κατάρτισης. Παράλληλα, η χημειοθεραπευτική και υποστηρικτική αντιμετώπισή του, έχει εξελιχθεί σημαντικά κατά τα τελευταία χρόνια. Οι εξελίξεις αυτές σε όλους τους τομείς, θα συζητηθούν στην ημερίδα από τους πλέον ειδικούς».

 

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο Μπάιντεν προωθεί διάταγμα για την έρευνα της υγείας των γυναικών
Ογκολογικό "Μ. Βαρδινογιάννη": Νέα παράταση στην έναρξη λειτουργίας
Γεωργιάδης: Aυτοί που διαμαρτύρονται για τα απογευματινά χειρουργεία είναι το 1%