Τι πρέπει να γνωρίζω για την προστασία του δέρματος από την βλαβερή επίδραση του ήλιου;

Ελιές και ήλιος: Κακός συνδυασμός

Η έκθεση στον ήλιο, από τα παιδικά χρόνια μέχρι την εφηβεία, επηρεάζει τον  αριθμό των ελιών στο δέρμα που ενδέχεται να εμφανίσει κάποιος, καθώς και το μέγεθός τους. Όσο περισσότερες ελιές έχει κάποιος στο σώμα του, τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος να αναπτύξει καρκίνο του δέρματος, αφού το 35% των δερματικών καρκίνων, στην πραγματικότητα αναπτύσσεται πάνω σε έναν προϋπάρχοντα σπίλο1. Για αυτό είναι απαραίτητο να προστατεύονται αποτελεσματικά τα παιδιά και οι έφηβοι από την ηλιακή ακτινοβολία, ώστε να περιοριστεί η εμφάνιση νέων ελιών.  Επιπλέον, η υπερέκθεση των υπαρχόντων σπίλων στον ήλιο, επηρεάζει την ανάπτυξη βλαβών  οι οποίες ίσως αποδειχθούν καρκινικές. Είναι επομένως σημαντικό να υιοθετήσεις καλές συνήθειες για να προστατεύεις τις ελιές σου από τις ακτίνες UVA και UVB, όπως ακριβώς κάνεις και με το δέρμα σου.

Προστάτεψε τις ελιές σου

Για να ανταποκριθούν σε αυτές τις ιδιαίτερα απαιτητικές ανάγκες, τα εργαστήρια La Roche-Posay σχεδίασαν τη σειρά αντηλιακής προστασίας ΑΝΤΗELIOS που συνδυάζει πολύ υψηλή προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB. H σειρά ΑΝΤΗELIOS περιλαμβάνει διάφορες υφές που μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες και προσδοκίες των ατόμων με πολύ ευαίσθητο δέρμα, ακόμα και αλλεργικό στον ήλιο δέρμα Είτε αναζητάς μια αντηλιακή κρέμα με χρώμα, που να απορροφάται γρήγορα, είτε μια εξαιρετικά ανάλαφρη υφή, είτε ένα απαλό γαλάκτωμα, είτε ένα αντηλιακό ειδικά σχεδιασμένο για ευαίσθητο παιδικό δέρμα, δες όλα τα προϊόντα της σειράς για να βρεις την ιδανική αντηλιακή προστασία για εσένα. 

Για να είσαι πάντα σε εγρήγορση και να προσέχεις τις ελιές σου, η La Roche-Posay ανέπτυξε μια εικονογραφημένη προβολή της εγκεκριμένης μεθόδου αυτοεξέτασης ABCDE, ώστε να ελέγξεις τις ελιές σου και να παρακολουθήσεις την εξέλιξή τους στο μεσοδιάστημα των επισκέψεων που κάνεις στον δερματολόγο. Μην ξεχνάς, ότι όσο πιο έγκαιρα διαγνωστεί ο καρκίνος του δέρματος, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες θεραπείας του.

Καλές συνήθειες για υψηλή προστασία κατά την έκθεση στον ήλιο

Καθώς το 50% με 70% των καρκίνων του δέρματος προκαλούνται από την υπερβολική έκθεση στις ακτίνες UVA και UVB, είναι σημαντικό να ακολουθείς ορισμένους απλούς κανόνες σε συνδυασμό με την εφαρμογή της αντηλιακής κρέμας:

  • Να αποφεύγεις να εκτίθεσαι στον ήλιο από τις 12πμ έως τις 4 μμ.
  • Να προτιμάς τη σκιά αντί της άμεσης έκθεσης στον ήλιο
  • Να επαναλαμβάνεις την επάλειψη του αντηλιακού κάθε δύο ώρες.
  • Περιόρισε την έκθεση των παιδιών στον ήλιο όσο περισσότερο γίνεται, γιατί το δέρμα τους είναι πολύ πιο ευαίσθητο από το δέρμα των ενηλίκων. Τα ρούχα (καπέλα, μπλουζάκι και γυαλιά) παραμένουν η καλύτερη προστασία από τις ακτίνες UV.

1 The Syndicat National des Dermatologues-Vénérologues (Εθνική Ένωση Δερματολόγων-Αφροδισιολόγων).

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα
ΕΜΑ: Θετική γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε 8 φάρμακα - Ποια είναι