Το MDA Ελλάς σε συνεργασία με την κυρία Marion Main, Leading Consultant Physiotherapist του Νοσοκομείου Great Ormond Street του Λονδίνου, διοργάνωσε για 2η συνεχή χρονιά μια εβδομάδα αφιερωμένη στη Φυσικοθεραπεία για τα άτομα που πάσχουν από Μυϊκή Δυστροφία Duchenne και Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA).

Στο πλαίσιο της επιμόρφωσης των επαγγελματιών υγείας διεξήχθη Ημερίδα Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης  τους, τη Δευτέρα 18 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Παράλληλα, στο «Σπίτι» του MDA Ελλάς καθώς και στη Μονάδα Νευρομυϊκών Παθήσεων του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» πραγματοποιήθηκαν κλινικές αξιολογήσεις Μελών του Σωματείου και εκπαίδευση των γονέων τους. Συνολικά συμμετείχαν πάνω από 40 επαγγελματίες υγείας από όλη την Ελλάδα (Φυσικοθεραπευτές,Υδροθεραπευτές) και εξετάστηκαν πάνω από 20 περιστατικά παιδιών που πάσχουν από Μυϊκή Δυστροφία Duchenne και Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA).

* Η Κα Marion Main έχει 29ετή εμπειρία σε παιδιά με νευρομυϊκές παθήσεις και εργάζεται ως Σύμβουλος-Φυσιοθεραπευτής στο νοσοκομείο Great Ormond Street στο Λονδίνο.

 
Το MDA Ελλάς (Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις) ξεκίνησε τη δράση του στη χώρα μας τον Ιανουάριο του 2000, έχοντας την πεποίθηση ότι μια συντονισμένη προσπάθεια από πολλές πλευρές, από την πολιτεία, τους ιδιωτικούς φορείς, αλλά και τους μεμονωμένους πολίτες, μπορεί να κάνει θαύματα.  Σήμερα στο MDA Ελλάς είναι εγγεγραμμένες πανελλαδικά πάνω από 1200 οικογένειες εκ των οποίων κάποιες έχουν πλέον του ενός Μέλους που ασθενεί.

Το MDA Ελλάς δεν έχει και δεν είχε καμία κρατική επιχορήγηση σε όλη την πορεία του έργου του.  Ως εκ τούτου όλες οι δράσεις  υλοποιούνται με την ευαισθητοποίηση της  ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Η σημαντικότερη πηγή εσόδων για τους σκοπούς του MDA Ελλάς, αλλά και μέσο για τη γνωστοποίηση του έργου του στο ευρύτερο κοινό αποτελούν οι εκδηλώσεις  που οργανώνονται κάθε χρόνο

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα
ΕΜΑ: Θετική γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε 8 φάρμακα - Ποια είναι