Ο Ε.Ο.Φ. ανακοινώνει ότι σύμφωνα με ενημέρωση της Αρμόδιας Αρχής της Ελβετίας (Swissmedic - Swiss Agency for therapeutic products), διακινείται παράνομα στην Ελβετία το προϊόν 'POWERtabs', η επισήμανση του οποίου το χαρακτηρίζει ως προϊόν φυτικής προέλευσης για τη διέγερση της στυτικής λειτουργίας.

Μετά από εργαστηριακό έλεγχο που διενεργήθηκε στην Ελβετία, διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω προϊόν περιέχει τη μη εγκεκριμένη ουσία dimethylthiosildenafil, που μοιάζει με τη φαρμακευτική ουσία sildenafil (ουσία που προορίζεται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας).

Η λήψη του συνιστά σημαντικό κίνδυνο για την υγεία. Ειδικά για όσους λαμβάνουν φάρμακα παθήσεων του κυκλοφορικού συστήματος (νιτρογλυκερίνη και παρόμοια φάρμακα) η λήψη του μπορεί να αποβεί θανατηφόρος.

Αν και δεν έχει εντοπισθεί στη χώρα μας διακίνηση του ανωτέρω προϊόντος, εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, από το internet ή από άλλη πηγή, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνουμε και πάλι ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ μέσω παράνομων κυκλωμάτων διακίνησης μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Πηγές:
Ε.Ο.Φ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα