Η πρώτη αφορά το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, για το οποίο όπως τόνισε υπάρχουν καταγγελίες ότι το Δ.Σ. έκανε δεκτές δωρεές ασθενών προκειμένου να ξεπεράσουν τη λίστα αναμονής και να χειρουργηθούν άμεσα.

Είπε χαρακτηριστικά: "το ΑΧΕΠΑ είναι νοσοκομείο - "πνεύμονας" για τη Βόρεια Ελλάδα, το οποίο δέχεται περιστατικά που χρήζουν εξειδικευμένης φροντίδας από τους γειτονικούς Νομούς".

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου επεσήμανε: "τέτοιου είδους γεγονότα καταστρατηγούν την πεμπτουσία του ΕΣΥ και οι δωρεές δεν πρέπει να γίνονται για να υπάρχει παρέμβαση στη λίστα αναμονής ασθενών για χειρουργείο!

Επίσης, η βουλευτής ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει κατά πόσο η μεταφορά της δαπάνης για τα νοσοκομειακά φάρμακα από τον ΕΟΠΥΥ πίσω στα Νοσοκομεία επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς τους και αν η αύξηση των προϋπολογισμών των Νοσοκομείων που η κυβέρνηση διατυμπανίζει υπερκαλύπτει την αύξηση της δαπάνης αυτής.

Παράλληλα, η βουλευτής, ανέδειξε και τα προβλήματα που υπάρχουν στο "Θριάσιο” Νο"οκομείο επισημαίνοντας ότι "Από τα οκτώ χειρουργεία, τα τρία είναι κλειστά και δεν υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Επίσης, μπορεί πρόσφατα να πήγε κάποιο προσωπικό, αλλά υπάρχουν παράπονα ότι δεν πήγε ούτε αρκετό προσωπικό ούτε το προσωπικό που ζήτησαν.

Ο Αν. Υπουργός κ. Πολάκης απάντησε ότι «από τις 985 θέσεις των προκηρύξεων 4Κ και 5Κ το "Θριάσιο" παίρνει 24 άτομα συνολικά από τα οποία 15 είναι νοσηλευτές. Επίσης, το επικουρικό προσωπικό αρχίζει να έρχεται. Έχει πέντε άτομα ΔΕ βοηθών νοσηλευτών, τρία άτομα ΥΕ βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού και ένα ΔΕ βοηθού φαρμακείου. Έχουν προκηρυχθεί 6 μόνιμες θέσεις γιατρών. Ένας αιματολόγος ή βιοπαθολόγος, παθολόγος για το Τμήμα Αιμοδοσίας, ένας αναισθησιολόγος, ένας παθολόγος, ένας των πέντε ειδικοτήτων για τη Μονάδα Εμφραγμάτων, ένας πάλι των πέντε ειδικοτήτων για τη ΜΕΘ και ένας παιδίατρος. Επίσης, μέσα στις 1.660 που θα βγουν τις επόμενες μέρες προβλέπονται άλλες 27 για το "Θριάσιο".

Από την προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις ΜΕΘ έχει πάει ήδη και έχει αναλάβει υπηρεσία ένας γιατρός και μία νοσηλεύτρια και περιμένουμε τους υπόλοιπους να προσληφθούν. Γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί στο ΠΕΠ της αιρετής Περιφέρειας η αντικατάσταση ενός μεγάλου μέρους του εξοπλισμού που υπάρχει και στο χειρουργείο».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα