Στην εξαγορά της αμερικανικής Seragon Pharmaceuticals προχωρεί η ελβετική φαρμακευτική Roche με στόχο εξειδικευμένα φάρμακα κατά του καρκίνου του μαστού. 

Η ελβετική φαρμακευτική θα πληρώσει 725 εκ. δολ. σε μετρητά και ενδεχομένως και άλλο ένα δις. δολ. για την εξαγορά της Seragon και το χαρτοφυλάκιό της με τα υπό έρευνα φάρμακα SERDs για τον ορμονοεξαρτώμενο καρκίνο του μαστού (αφορά ουσίες που αποδομούν επιλεκτικά τους υποδοχείς οιστρογόνων).

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τρίτο τρίμηνο του 2014.

Το κύριο μόριο είναι το ARN-810, που βρίσκεται σε φάση Ι και αφορά ασθενείς στους οποίους η τρέχουσα θεραπεία έχει αποτύχει.
Σύμφωνα με τη Roche, οι SERDs επόμενης γενιάς συμπληρώνουν τα υπάρχοντα προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης της Genentech στον καρκίνο του μαστού. Ο επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της Genentech Richard Scheller, δήλωσε ότι «τα υπό έρευνα από του στόματος SERDs μπορούν προοπτικά να επαναπροσδιορίσουν τα πρότυπα φροντίδας για τον ορμονοεξαρτώμενο καρκίνο του μαστού».

Η Seragon, η οποία έχει έδρα το Σαν Ντιέγκο, αποτελεί από πέρυσι ανεξάρτητη εταιρία (ήταν τμήμα της Aragon Pharmaceuticals), μετά την εξαγορά της Aragon Pharmaceuticals από την Johnson & Johnson, έναντι 1 δις. δολ. περίπου.

Α.ΠΑΠ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η μοναξιά αυξάνει τον κίνδυνο θνητότητας σε επιζώντες από καρκίνο
CoViD-19: Συχνότερη η απώλεια όσφρησης μετά από μόλυνση με παραλλαγή Άλφα
Κεθεά Ήπειρος: Πρόγραμμα κατάρτισης ‘’Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά’’