Έπειτα από μήνες διαπραγματεύσεων, η J&J συμφώνησε στην αγορά της Actelion καταφέροντας πλήγμα στη γαλλική Sanofi που επίσης προσπαθούσε να την εξαγοράσει. Η J&J θα γίνει κορυφαία στη θεραπεία της αρτηριακής πίεσης σπάνιου τύπου.

Η Johnson & Johnson συμφώνησε να αγοράσει την Actelion για 30 δισ. δολάρια και να διαχωρίσει με spinoff τις δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας, κλείνοντας μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες που έχει υπογράψει ποτέ. Η συναλλαγή θα την κάνει ηγέτιδα στα φάρμακα που αντιμετωπίζουν έναν σπάνιο τύπο υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Με την εξαγορά, η J&J, ήδη η μεγαλύτερη εταιρία προϊόντων ιατρικής φροντίδας στον κόσμο, εκπληρώνει το στόχο της να προσθέσει μια νέα κατηγορία φαρμάκου και να καταφέρει σημαντικό πλήγμα στην γαλλική Sanofi που επίσης προσπάθησε να αγοράσει την Actelion.

Η J&J θα ξεκινήσει αγοράζοντας μετοχές της Actelion για 280 η καθεμία, ανέφεραν οι εταιρίες σε κοινή τους ανακοίνωση σύμφωνα με το Bloomberg. Η τιμή είναι 23% υψηλότερη σε σχέση με το κλείσιμο της Τετάρτης.

Οι δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης θα διαχωριστούν και θα δοθούν στους μετόχους της Actelion ως νέα εισηγμένη εταιρία, με την J&J να διατηρεί ένα μερίδιο 16%.

 

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
CoViD-19: Συχνότερη η απώλεια όσφρησης μετά από μόλυνση με παραλλαγή Άλφα
Κεθεά Ήπειρος: Πρόγραμμα κατάρτισης ‘’Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά’’
170η Αποστολή Κινητών Ιατρικών Μονάδων στo Λαιμό Πρεσπών