Aύριο, εκτός απροόπτου, καταθέτει στο Υπουργείο Εργασίας αλλά και στο Σωματείο Εργαζομένων του Ερρίκος Ντυνάν, όπως μας ανέφερε   ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Παναγιώτης Κυράντζης, η διαχειρίστρια εταιρεία της κλινικής, ιδιωτικό συμφωνητικό για την καταληκτική ημερομηνία εξόφλησης όλων των εργαζομένων. Θυμίζουμε ότι έχουν γίνει 700 αγωγές και οι αξιώσεις ανέρχονται σε 2,5 εκατ. ευρώ.

Μετά από αίτημα του Σωματείου πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση υπό τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ανδρέα Νεφελούδη την Τρίτη 20/03/2018  προκειμένου να κληθεί η εργοδότρια εταιρεία να καταθέσει επισήμως την πρότασή της αναφορικά  με την καταβολή των οικονομικών αξιώσεων των εργαζομένων (αναδρομικά-μισθοί ).  

Όπως μας επεσήμανε ο κ. Π. Κυράντζης, πριν από την προαναφερθείσα συνάντηση, σε επαφές που είχαν γίνει ανάμεσα στο Σωματείο και στη διοίκηση της διαχειρίστριας εταιρείας, η τελευταία είχε προτείνει να ξεκινήσει η καταβολή του 70% από το σύνολο των οφειλομένων, σε δύο δόσεις, με καταληκτική ημερομηνία μέσα Μαρτίου. Πρόταση που όμως δεν υλοποιήθηκε.  

Στην προχθεσινή συνάντηση, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, η εργοδότρια εταιρεία επικαλέστηκε πως για λόγους ρευστότητάς της  θα καταβάλει το παραπάνω συμφωνηθέν σε κάθε εργαζόμενο  ποσό εντός δέκα ημερών από την υπογραφή  του ιδιωτικού συμφωνητικού,  για ένα σύνολο 100 -200 εργαζομένων κάθε φορά και ανά δεκαήμερο. Παράλληλα, αποδέχτηκε πως  θα αναλάβει το σύνολο των επιβαρύνσεων λόγω εργοδοτικών εισφορών και φόρων.

Την ίδια στιγμή, φουντώνουν οι φήμες ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους επενδυτές που θέλουν να αγοράσουν την κλινική. Παράγοντες που δραστηριοποιούνται στην αγορά εκτιμούν ότι η  επίλυση των διαφορών με τους εργαζομένους θα επιταχύνει τις διαδικασίες μεταβίβασης της κλινικής, ενώ θεωρούν ότι η διαχειρίστρια εταιρεία θα προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό, αν και κάποιοι άλλοι λένε ότι η κλινική θα καταλήξει στο Δημόσιο. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κεθεά Ήπειρος: Πρόγραμμα κατάρτισης ‘’Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά’’
170η Αποστολή Κινητών Ιατρικών Μονάδων στo Λαιμό Πρεσπών
Την επιστημονική κατάρτιση και το ήθος των επιστημόνων στη χώρα μας εξήρε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης