Η άνοιξη σιγά-σιγά κάνει τα βήματά της, μας βγάζει από το μουντό κρύο χειμώνα και μας περιλούζει με ήλιο και ευχάριστη διάθεση. Όπως η ψυχή μας, έτσι και το προσωπό μας ξυπνά και θέλει απεγνωσμένα την λάμψη και την ομορφιά.

Πώς μπορούμε όμως να αναζωογονηθούμε και να προετοιμαστούμε για ένα ζεστό και με ηλιοφάνεια καιρό δίχως τομές και μακροχρόνιες τεχνικές;

Για πρόσωπο λοιπόν και λαιμό, ανάλογα βέβαια την βαρύτητα του προβλήματος, χρησιμοποιείται η μεσοθεραπεία και το πήλινγκ. Ο συνδυασμός αυτός προσφέρει εντυπωσιακό αποτέλεσμα και είναι καλύτερος από το να εφαρμοσθεί μια μόνο τεχνική.

Στη μεσοθεραπεία εισάγουμε αμινοξέα για αναδόμηση, αντιοξειδωτικές βιταμίνες C και Ε, υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση αλλά και βιταμίνη Α στις πιο ώριμες επιδερμίδες. Η διαδικασία είναι απλή και καθόλου επίπονη. Είναι κάτι που το ακολουθούν γυναίκες αλλά και άνδρες.

Το πήλινγκ, ανάλογα την περίπτωση μπορεί να γίνει με τριχλωροξικό οξύ ή microneedling κ.λ.π. Η λάμψη είναι άμεσα ορατή ειδικά μετά την επάλειψη κρέμας με υαλουρονικό οξύ η οποία ‘’διώχνει’’ την κοκκινίλα και την οποία αφήνουμε όλο το βράδυ στις περιοχές. Η απολέπιση είναι ήπια και σταδιακή. Σημαντική είναι η τοποθέτηση αντηλιακής προστασίας. Με τη θεραπεία αυτή αντιμετωπίζονται ουλές, μικρές ρυτίδες, πανάδες, χαλάρωση και γενικά γίνεται αντιγήρανση.

Επίσης για τις δυσχρωμίες που ήδη υπάρχουν και σίγουρα εάν δεν ΄΄καθαριστούν΄΄ θα γίνουν βαθύτερες και περισσότερες, σε πρόσωπο, ντεκολτέ και χέρια, προλαβαίνουμε να κάνουμε laser και RF. Η εφαρμογή γίνεται χωρίς έντονη ενόχληση, ενώ τα σημεία όπου πραγματοποιείται η διαδικασία είναι λίγο κόκκινα αρχικά και ίσως σχηματισθεί κάποια λεπτή κρούστα τις επόμενες ημέρες η οποία μετά βεβαίως υποχωρεί. Χρησιμοποιούμε πάντα αντηλιακή προστασία.

Άνετα εφαρμόζουμε ενέσιμη αγωγή για ρυτίδες έκφρασης με Botox ή Dysport κυρίως σε μεσόφρυο,πόδι χήνας, οβάλ προσώπου και λαιμό.

Σε ρυτίδες και απώλεια όγκου από μείωση λιπώδους ιστού που μας δείχνει πιο ‘’άδειες’’ και θλιμένες γίνονται ενέσιμα με υαλουρονικό οξύ (Filler) με άμεσο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Ακόμη υπάρχει χρόνος για βελτίωση τυχόν βλαβών του δέρματος όπως λεπτές ρυτίδες, αφυδάτωση, χαλάρωση κ.λ.π με laser φωτοανάπλασης και IPL με ραδιοσυχνότητες RF. Η διαδικασία είναι απλή, ανώδυνη και άμεση, με στόχο την παραγωγή κολλαγόνου χωρίς να τραυματίζεται το δέρμα και αναδεικνύοντας την τροφή, λάμψη και τη χαμένη ζωντάνια του.

Φυσικά, εάν η χαλάρωση είναι πιο έντονη μπορούν να τοποθετηθούν ράμματα ή και άγκιστρα. Είναι απλή διαδικασία και τα νήματα εισάγονται με βελόνες σε πολλά σημεία των κροτάφων, του οβάλ του προσώπου, του λαιμού και των ζυγωματικών. Είναι γρήγορο το αποτέλεσμα και προλαβαίνουμε να έχουμε πιο σφριγηλό δέρμα πριν το καλοκαίρι.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας