Όλοι μας επιθυμούμε να έχουμε ένα όμορφο και υγιές σώμα, να νιώθουμε ευχαριστημένοι με τον εαυτό μας, να είμαστε ευτυχισμένοι στην καθημερινότητα μας.

Όμως, χρησιμοποιούμε το σώμα μας σαν εργαλείο συνεχώς, χωρίς να αναρωτηθούμε ποτέ : «Μπορεί να ανταποκριθεί;»

Η ζωή μας περνάει σε υπερβολικά γρήγορους ρυθμούς. Πολλές φορές δεν προλαβαίνουμε να σκεφτούμε τι πραγματικά θέλουμε και ποιες είναι οι αληθινές μας ανάγκες. Απλώς βουτάμε στο χαώδη στρόβιλο της επιβίωσης.

Όταν υπάρχει μόνιμη έλλειψη φρέσκου αέρα, ισορροπημένου φαγητού, ύπνου, κίνησης, έκφρασης, δημιουργικότητας και χαράς, τότε το σώμα αρχίζει και παρουσιάζει συμπτώματα, αρχίζει να πονά και το δέρμα αρχίζει να γερνά. Κοιτάμε στον καθρέφτη, βλέπουμε θαμπό πρόσωπο, μαύρους κύκλους, γερμένους ώμους, κρεμασμένα μπράτσα, φουσκωμένη κοιλιά, πονεμένη μέση, γοφούς σημαδεμένους με κυτταρίτιδα και τότε αντί να φροντίσουμε το σώμα μας, αρχίζουμε να το πολεμάμε και βρίσκουμε εύκολους και γρήγορους τρόπους να εξαφανίσουμε την ενόχληση με χάπια, ενέσεις, παθητικές θεραπείες, φωνάζοντας : «Πονάει, είμαι άσχημο, είμαι ερείπιο, είμαι για πέταμα».

Και έτσι έχουμε αυτά που δεν επιθυμούμε!

Το ανθρώπινο σώμα είναι πλασμένο με σοφία και τελειότητα. Κάθε στιγμή γίνονται χιλιάδες λειτουργίες στον οργανισμό μας με ασύλληπτο συγχρονισμό και αρμονία για να μπορεί να πραγματοποιηθεί κάθε επιθυμία μας.

Είμαστε τέλειοι...

Οι έρευνες στην κινησιολογία έχουν δείξει ότι το ανθρώπινο σώμα μπορεί να εκτελέσει γύρω στις 2.000 κινήσεις από τις οποίες χρησιμοποιούμε μόνο γύρω στις 100. Οι σύγχρονοι επιστήμονες, υποστηρίζουν πως ο πιο περίπλοκος μηχανισμός στο γνωστό σύμπαν, είναι ο ανθρώπινος εγκέφαλος και μόνο ένα μικρό ποσοστό των λειτουργιών του είναι γνωστό.

Είμαστε απεριόριστοι...

Από την Ιατρική Αστρολογία μαθαίνουμε πως στον ανθρώπινο οργανισμό αντανακλάται όλο το Ηλιακό Σύστημα. Κάθε ένας από εμάς, είναι ένα Σύμπαν.

Το σώμα έχει δική του λογική, μνήμη και φωνή. Το σώμα μας, μας μιλάει συνέχεια γιατί θέλει να μας βοηθήσει να μάθουμε τι το ενοχλεί και τι το ευχαριστεί, μας βοηθάει να καταλάβουμε ότι μας αξίζουν τα καλύτερα.

Ας κλείσουμε τα μάτια να πάρουμε μερικές βαθιές αναπνοές...

Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε το σώμα, να αρχίσουμε τη συνεδρία ολιστικής μάλαξης. Είμαστε συγκεντρωμένοι στο παρόν, στα χέρια που ακουμπούν και ακούν το σώμα.

Αν το δέρμα είναι θαμπό στην όψη του και κρύο στην αφή, μπορεί να εφαρμοσθεί τριβή με γάντια από φυσικές ίνες, ώστε τα νεκρά κύτταρα να αποχωρήσουν, οι πόροι να ανοίξουν και να αυξηθεί η κυκλοφορία του αίματος και της ενέργειας σε όλο το σώμα.

Τώρα θα επιλέξουμε το λάδι και τα αιθέρια έλαια, αναλόγως το τύπο του δέρματος και του συγκεκριμένου προβλήματος. Θα ακολουθήσουμε τεχνικές ολίσθησης. Όπως τα κύματα στους βράχους, αυτές οι ήπιες συνεχείς κινήσεις γλιστρούν πάνω στο δέρμα, ζεσταίνουν, χαλαρώνουν, απλώνουν τα έλαια σε όλη την περιοχή.

Από αυτό το στάδιο έχουμε επίδραση στο νευρικό κυκλοφοριακό και αναπνευστικό σύστημα.

Ας προχωρήσουμε πιο βαθιά, στις μεγάλες μυϊκές μάζες με κινήσεις μάλαξης, έλξης και συστροφής. Με αυτές τις τεχνικές, οι μυς χαλαρώνουν, αποστραγγίζονται τα προϊόντα του μεταβολισμού, διευκολύνοντας τη ροή του αίματος και της λέμφου.

Αν υπάρχει μυϊκός πόνος, σ’ αυτό το σημείο μαλακώνει, αρχίζει και υποχωρεί. Επίσης εδώ βοηθιούνται περιοχές με κυτταρίτιδα, χαλάρωση και τοπικό πάχος. Για τα παραπάνω προβλήματα, μπορούμε να εφαρμόζουμε τεχνικές με συρόμενες βεντούζες (αρχαία κινέζικη τεχνική) για καλύτερη υπεραιμία, αποτοξίνωση ιστών, για να διασκορπίσουμε το κρύο και τον πόνο.

Τώρα το σώμα μας αφήνει να πάμε βαθύτερα, να δουλέψουμε τους εν το βαθύ ιστούς, να φτάσουμε στις αρθρώσεις και τα οστά. Εφαρμόζονται πιέσεις, διατάσεις, ποικίλοι χειρισμοί για καλύτερη κινητικότητα.

Η συνεδρία τελειώνει με ενεργειακό μασάζ, δίνοντας ροή στα κέντρα του ανεπαίσθητου σώματος, ώστε η συνεδρία να μας αποκαλύψει μια νέα αίσθηση χαλάρωσης και συντονισμού με τον εαυτό μας, δίνοντάς μας έτσι τη δυνατότητα να βιώσουμε την απόλαυση ενός σώματος που μπορεί να ανασαίνει, να στέκεται, και να κινείται ελεύθερο, για να μπορούμε να ζούμε το παρόν με χαρά και ευγνωμοσύνη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα