O πιο επικίνδυνος ιός είναι ο Marburg. Πήρε το όνομά του μετά από μια μικρή και ειδυλλιακή πόλη στις όχθες του ποταμού Lahn - αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την ίδια τη νόσο. Ο ιός Marburg είναι ένας ιός αιμορραγικού πυρετού. Όπως και με τον Ebola, ο ιός Marburg προκαλεί σπασμούς και αιμορραγία των βλεννογόνων, του δέρματος και των οργάνων. Έχει ένα ποσοστό θνησιμότητας 90 τοις εκατό.

Υπάρχουν πέντε στελέχη του ιού Έμπολα, το καθένα έχει πάρει το όνομά του από χώρες και περιοχές στην Αφρική. Ο ιός Έμπολα Ζαΐρ είναι ο πιο θανατηφόρο , με ένα ποσοστό θνησιμότητας 90 τοις εκατό. Είναι το στέλεχος που έχει εξαπλωθεί στη Γουινέα, Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία, και πέρα.

Ο ιός Hantavirus, πήρε το όνομά του από το ποτάμι όπου Αμερικανοί στρατιώτες πίστευαν ότι είχαν μολυνθεί κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κορέας το 1950. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν τη νόσο των πνευμόνων, πυρετό και νεφρική ανεπάρκεια.

Τα διάφορα στελέχη της γρίπης των πτηνών προκαλούν πανικό - που είναι ίσως δικαιολογημένος, διότι το ποσοστό θνησιμότητας είναι 70 τοις εκατό. Αλλά στην πραγματικότητα, ο κίνδυνος προσβολής από το στέλεχος H5N1 - ένα από τα πιο γνωστά - είναι αρκετά χαμηλό. Μπορεί να μολυνθεί κάποιος μόνο μέσω της άμεσης επαφής με πουλερικά. Λέγεται, αυτό εξηγεί γιατί οι περισσότερες περιπτώσεις καταγράφηκαν στην Ασία, όπου οι άνθρωποι συχνά ζουν κοντά σε κοτόπουλα.

Μια νοσοκόμα στη Νιγηρία ήταν το πρώτο πρόσωπο που μολύνθηκε με τον ιό Lassa. Ο ιός μεταδίδεται από τρωκτικά. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι ενδημική Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι το 15 τοις εκατό των τρωκτικών στη Δυτική Αφρική είναι φορείς του ιού.

premium.paratiritis

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο