Είσοδος Μελών
Προβολή

Αρχική Σελίδα

Υγεία

Δείτε τις κυριότερες παθολογικές καταστάσεις με ειδικές αναφορές στα συμπτώματα, τη διάγνωση και τις θεραπευτικές αγωγές κατά περίπτωση:
Πρώτες Βοήθειες, Αιματολογία, Αλλεργίες, Αναπνευστικό, Γυναικολογία, Μαιευτική - Εγκυμοσύνη, Δερματολογία, Διάρροια, Εναλλακτικές Θεραπείες, Ενδοκρινολογία, Ιατρικές Εξετάσεις, Ιατρική Εργασίας, Καρδιολογία, Λοιμώδεις Νόσοι, Νευρολογία, Οδοντιατρική, Ορθοπεδική - Ρευματολογία, Ουρολογία, Οφθαλμολογία, Παθολογία, Παιδιατρική, Πεπτικό - Ήπαρ, Περιβάλλον & Υγεία, Πλαστική Χειρουργική, Σεξουαλική Υγεία, Φυσική Ιατρική & Αποκατάσταση, Χειρουργική, Ψυχική Υγεία, Ωτορινολαρυγγολογία

Ρινορραγία: Γιατί ανοίγει η μύτη μου;Ρινορραγία: Γιατί ανοίγει η μύτη μου;

Σε ποιες περιπτώσεις τρέχει αίμα από τη μύτη; Πότε γίνεται η διάγνωση και ποια είναι η αντιμετώπιση.

Αντιμέτωποι με τις εποχικές αλλεργίες: Απλές λύσεις προστασίαςΑντιμέτωποι με τις εποχικές αλλεργίες: Απλές λύσεις προστασίας

Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από την αλλεργία της άνοιξης ή του φθινοπώρου; Τρόποι να θωρακίσουμε το σπίτι.

Κολπική ξηρότητα: Οι αιτίες και η θεραπείαΚολπική ξηρότητα: Οι αιτίες και η θεραπεία

Οι λύσεις για την ξηρότητα του κόλπου είναι πολλές, ανάλογα με την αιτία που την προκάλεσε. Τι πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα.

Aτοπικό δέρμα: ποια είναι η φροντίδα του;Aτοπικό δέρμα: ποια είναι η φροντίδα του;

Το ατοπικό δέρμα παρουσιάζει εκζεματικό εξάνθημα, μια χρόνια φλεγμονώδη πάθηση του δέρματος, η οποία συνοδεύεται από ενοχλητικό ως έντονο κνησμό.

Λοπεραμίδη: Θεραπεία πρώτης επιλογής για τη διάρροιαΛοπεραμίδη: Θεραπεία πρώτης επιλογής για τη διάρροια

H διάρροια μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση στον πάσχοντα. Κατά συνέπεια, ενδείκνυται η άμεση θεραπεία της με την επιλογή μίας αποτελεσματικής και ασφαλούς δραστικής ουσίας.

Το "Βαλιτσάκι του Διαβητικού Ποδιού": Κανόνες καθημερινής περιποίησης για ανέμελες διακοπές!Το "Βαλιτσάκι του Διαβητικού Ποδιού": Κανόνες καθημερινής περιποίησης για ανέμελες διακοπές!

Το καλοκαίρι έφτασε, οι εξορμήσεις στην παραλία έχουν ξεκινήσει και η ανάγκη για περιποίηση και προστασία των ποδιών είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες όλων και κυρίως των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη.

Προσοχή στους θορύβους των αεροδρομίωνΠροσοχή στους θορύβους των αεροδρομίων

Αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιοπάθειας και νοσημάτων του κυκλοφορικού, αντιμετωπίζουν άνθρωποι που ζουν κοντά σε αεροδρόμια, σύμφωνα με δύο νέες μελέτες.

 • Θόρυβος και ανθρώπινη συμπεριφορά
  Ο θόρυβος έχει δυσμενείς συνέπειες στην ψυχο- φυσιολογία, τις γνωστικές λειτουργίες, τη συναισθηματική κατάσταση και την κοινωνική συμπεριφορά των ανθρώπων. Το μέγεθος των επιπτώσεων εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του θορύβου, από το είδος της δραστηριότητας, και από την ευαισθησία του ατόμου.
 • Πιθανοί οι μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι από τη χρήση κινητών
  Έκθεση του 2007, που συντάχτηκε από το BioInitiative Working Group και βασίστηκε σε άνω των 2.000 διεθνείς μελέτες, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία και τη χρήση κινητών τηλεφώνων, σχετικά με τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία.

Βακτήρια: Συνέπειες της υπερέκθεσης του ανθρώπινου οργανισμού στα αντιβιοτικάΒακτήρια: Συνέπειες της υπερέκθεσης του ανθρώπινου οργανισμού στα αντιβιοτικά

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια όλο και μεγαλύτερη αντοχή των βακτηρίων απέναντι στα αντιβιοτικά. Ο ΠΟΥ έχει χαρακτηρίσει τα αντιβιοτικά ως ‘’καταστροφή για την υγεία του μέλλοντος’’.

Ποιες είναι οι κακές συνήθειες που χαλάνε τα δόντιαΠοιες είναι οι κακές συνήθειες που χαλάνε τα δόντια

Σε όλους αρέσει μια υγιής και όμορφη οδοντοστοιχία. Τι πρέπει να προσέξουμε για να τη διατηρήσουμε.

Tips για να μειώσουμε το άγχος της ακράτειαςTips για να μειώσουμε το άγχος της ακράτειας

Υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι για να καταπολεμήσουμε την συχνουρία; Ποιοι είναι αυτοί, και τι πρέπει να γνωρίζουμε πριν τους επιλέξουμε;

 • Πριαπισμός: Όσα πρέπει να γνωρίζετε
  Τι είναι ο πριαπισμός και ποιοι είναι οι κίνδυνοι που καραδοκούν για τους άνδρες που δεν θα προσπαθήσουν να τον αντιμετωπίσουν θεραπευτικά;
 • Μεγέθυνση πέους: Eίναι εφικτή;
  Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν τρόποι να μεγαλώσει το πέος πλην της χειρουργικής τεχνικής. Δείτε ποιους τρόπους χρησιμοποιούν οι χειρουργοί.

Υγιεινή των χεριών: Πώς να γίνεται σωστάΥγιεινή των χεριών: Πώς να γίνεται σωστά

Γιατί είναι τόσο σημαντική η καλή υγιεινή των χεριών, και πώς θα την κάνουμε σωστά;

 • Μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη
  Πρόκειται για ασθένειες όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας και το εγκεφαλικό επεισόδιο, που χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς ως παγκόσμια απειλή.
 • Οδηγός επιβίωσης για το καλοκαίρι
  Το καλοκαίρι, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι πολλοί και συνήθως "αθόρυβοι" καθώς τους αντιλαμβάνεστε όταν έχει γίνει η ζημιά. Τι πρέπει να προσέξετε.

10+1 τρόποι για να αποφύγετε τις τροφικές δηλητηριάσεις10+1 τρόποι για να αποφύγετε τις τροφικές δηλητηριάσεις

Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την αγορά και διατήρηση των τροφίμων για να αποφύγουμε δυσάρεστες περιπέτειες-ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

Μύθοι και πραγματικότητα για τη ρινοπλαστική Μύθοι και πραγματικότητα για τη ρινοπλαστική

Είναι επώδυνη η πλαστική στη μύτη; Μετά την επέμβαση θα αναπνέω ελεύθερα; Απαντήσεις στις πιο συχνές απορίες.

Τριχόπτωση: Τα είδη των θεραπειώνΤριχόπτωση: Τα είδη των θεραπειών

Η τριχόπτωση απασχολεί αρκετούς άνδρες και γυναίκες. Ποιες είναι οι θεραπείες για την αντιμετώπισή της ανδρογενετικής αλωπεκίας;

 • Πώς θα καθυστερήσετε την τριχόπτωση
  Υπάρχει τρόπος να εμποδίσουμε την τριχόπτωση; Ποιοι παράγοντες ευθύνονται και πώς μπορούμε να την καθυστερήσουμε;
 • Τριχόπτωση: Η λύση λέγεται … Μινοξιδίλη
  Η τριχόπτωση είναι ένα πρόβλημα που αφορά άνδρες και γυναίκες. Το 50% των ανδρών και το 30% των γυναικών εμφανίζουν ορατή αραίωση των μαλλιών έως την ηλικία των 40 ετών ενώ μόλις το 35% των πασχόντων ακολουθεί κάποια θεραπεία.

Αρθρικός χόνδρος: Σύγχρονες τεχνικές αποκατάστασης των βλαβώνΑρθρικός χόνδρος: Σύγχρονες τεχνικές αποκατάστασης των βλαβών

Αν η αρχική βλάβη του χόνδρου δε διαγνωστεί και δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, τότε εγκαθίσταται οστεοαρθρίτιδα. Οι συνεχώς εξελισσόμενες μέθοδοι αποκατάστασης των χόνδρινων βλαβών.

Η αϋπνία των διακοπώνΗ αϋπνία των διακοπών

Υποτίθεται ότι είναι η εποχή του χρόνου που έχουμε την ευκαιρία να χαλαρώνουμε από το άγχος, αλλά για έναν στους τέσσερις από εμάς οι διακοπές προκαλούν ακόμα περισσότερο στρες.

 • Πώς να αφήνω την δουλειά… στην δουλειά
  Ένας μικρός οδηγός με απλά βήματα για να αφήνετε την κούραση και το στρες της δουλειάς πίσω κάθε φορά που επιστρέφετε στο σπίτι.
 • Κατάθλιψη και εργασία
  Η κατάθλιψη, την οποία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποκαλεί ‘κύρια αιτία ανικανότητας στον κόσμο’, επηρεάζει 350 εκατομμύρια ανθρώπους και πλήττει περισσότερο τους φτωχούς.

Σιδηροπενική Αναιμία: Συμπτώματα και θεραπείαΣιδηροπενική Αναιμία: Συμπτώματα και θεραπεία

Τι συμπτώματα έχει η σιδηροπενική αναιμία; Ποιος κινδυνεύει; Πως αντιμετωπίζεται η πάθηση.

ΧΑΠ: Τα συμπτώματα της βουβής νόσουΧΑΠ: Τα συμπτώματα της βουβής νόσου

Μεγαλύτερη πιθανότητα να προσβληθούν από την πνευμονική πάθηση έχουν όσοι καπνίζουν. Υπάρχει θεραπεία;

Μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε στο σπίτιΜερικά πράγματα που πρέπει να έχετε στο σπίτι

Αν ακούσετε όλες τις συμβουλές, θα έχετε μια λίστα αναγκαίων πραγμάτων που δεν θα τελειώνει ποτέ. Αλλά στη πραγματικότητα, το μωρό σας χρειάζεται την ατελείωτη αγάπη σας και μερικά βασικά πράγματα.

Απαλλαχτείτε από τους μύκητες των ποδιών με 3 βήματα!Απαλλαχτείτε από τους μύκητες των ποδιών με 3 βήματα!

Μία ολοκληρωμένη προστασία από τους μύκητες στα πόδια, μπορεί να σας βοηθήσει να εμποδίσετε την εμφάνιση της νόσου ή να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τα επίμονα συμπτώματά της.

Εναλλακτική ιατρική και ανδρικά προβλήματα υγείαςΕναλλακτική ιατρική και ανδρικά προβλήματα υγείας

Ποια είναι τα πιο συχνά παθολογικά προβλήματα του άντρα και ποιος είναι ο ρόλος της εναλλακτικής ιατρικής στην αντιμετώπισή τους.

Τριγλυκερίδια: Τι δείχνουν οι τιμές τουςΤριγλυκερίδια: Τι δείχνουν οι τιμές τους

Η διαταραχή των τριγλυκεριδίων είναι ένα συχνό παθολογικό πρόβλημα. Πότε ανησυχούμε, με ποιες νόσους συνδέονται οι αυξημένες τιμές και τι συμβαίνει με τις χαμηλές.

Καλοκαίρι και καρδιά: Τι πρέπει να προσέχουμεΚαλοκαίρι και καρδιά: Τι πρέπει να προσέχουμε

Τι μέτρα πρέπει να λαμβάνουμε το καλοκαίρι με τη ζέστη ώστε να μην επιβαρύνουμε την καρδιά μας.

Τα οφέλη του ύπνου στην υγεία που δεν είχατε σκεφτείΤα οφέλη του ύπνου στην υγεία που δεν είχατε σκεφτεί

Ένας καλός ύπνος δεν συγκρίνεται με τίποτα… και φαίνεται πως τα οφέλη του για την υγεία μας είναι μεγαλύτερα απ’ ό,τι πιστεύαμε.

Πώς θα προστατεύσω την πλάτη μου;Πώς θα προστατεύσω την πλάτη μου;

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει καθημερινά η πλάτη μας, και πώς μπορούμε να την προστατεύσουμε από αυτούς;

Απλές συμβουλές για τη φροντίδα των ματιώνΑπλές συμβουλές για τη φροντίδα των ματιών

Πώς μπορούμε να φροντίσουμε τα μάτια μας και να διατηρήσουμε την καλή τους υγεία. Ο ρόλος της διατροφής.

Τι να κάνω αν το παιδί μου βρέχει το κρεβάτι;Τι να κάνω αν το παιδί μου βρέχει το κρεβάτι;

Μερικές χρήσιμες συμβουλές αν το παιδί σας εμφανίζει νυκτερινή ενούρηση και δεν είστε σίγουροι τι πρέπει να κάνετε.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι των κλιματιστικών για την υγείαΠοιοι είναι οι κίνδυνοι των κλιματιστικών για την υγεία

Αν δεν καθαρίζονται, τα μηχανήματα συσσωρεύσουν μούχλα, μικρόβια, ακάρεα οικιακής σκόνης ή άλλα αλλεργιογόνα μόρια, τα οποία υπονομεύουν την υγεία.

8 συμπτώματα σεξουαλικής υγείας που δεν πρέπει να αγνοεί η γυναίκα8 συμπτώματα σεξουαλικής υγείας που δεν πρέπει να αγνοεί η γυναίκα

Το να προφυλάσσουμε την σεξουαλική μας υγεία είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Επομένως τα παρακάτω συμπτώματα πρέπει να απασχολούν όλες τις γυναίκες.

Τι είναι το λεμφοίδημα και πώς αντιμετωπίζεται;Τι είναι το λεμφοίδημα και πώς αντιμετωπίζεται;

Η λέμφος είναι ένα υγρό που παράγεται ανάμεσα στους ιστούς του σώματος και κυκλοφορεί σε ειδικά αγγεία, που ονομάζονται λεμφαγγεία. Συμβαίνει κάποιες φορές να συσσωρευθεί σε ένα μέλος του σώματος, προκαλώντας λειτουργικά προβλήματα. Ποιες είναι οι αιτίες για αυτό και πώς θεραπεύεται;

Χοληστερόλη: Ενδιαφέροντα στοιχεία που μπορεί να μη γνωρίζετεΧοληστερόλη: Ενδιαφέροντα στοιχεία που μπορεί να μη γνωρίζετε

Λιγότερο γνωστά και ενδιαφέροντα στοιχεία για τη χοληστερόλη, από την κληρονομικότητα έως τη διατροφή.

 • Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη χοληστερόλη
  Όπως είναι γνωστό, τα κυριότερα λιπίδια του πλάσματος είναι η χοληστερόλη, τα τριγλυκερίδια, τα φωσφολιπίδια και τα λιπαρά οξέα. Η χοληστερόλη αποτελεί δομικό στοιχείο των κυτταρικών μεμβρανών, είναι πρόδρομος ουσία των χολικών αλάτων, των γεννητικών ορμονών και της βιταμίνης D.
 • «Μποξ» με τη χοληστερόλη: Συμβουλές για «άμυνα» και «επίθεση»
  Η αυξημένη χοληστερόλη (ή χοληστερίνη) είναι μια παθολογική κατάσταση χωρίς συμπτώματα. Δεν πονάει, δεν προκαλεί ζαλάδα ή πυρετό, δεν μας κάνει να νιώθουμε αδύναμοι ή νυσταγμένοι. Όμως μπορεί να φράξει τα αγγεία μας σε μεγάλο βαθμό και μελλοντικά να αποτελέσει μία αιτία θανάτου.

Τα αυτιά και η θάλασσαΤα αυτιά και η θάλασσα

Ένα από τα συχνά καλοκαιρινά προβλήματα είναι η εξωτερική ωτίτιδα. Πως μπορούμε να προφυλαχθούμε;

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων


Προβολή

Ακολουθήστε μας

Προβολή
Προβολή

Υπηρεσίες Μελών

Δημοσκόπηση

brext_uk_healthstem
Πιστεύετε ότι το Brexit θα επιδεινώσει το βρετανικό ΕΣΥ;
Δείτε τα αποτελέσματα
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2016  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης