Αισθητική ΟφθαλμολογίαΗ Αισθητική Οφθαλμολογία είναι μια υποειδικότητα της οφθαλμολογίας ανεπτυγμένη περισσότερο στην Ευρώπη και Αμερική και ασχολείται με την αισθητικές επεμβάσεις και παρεμβάσεις που αφορούν στα μάτια, στο λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια και την ευρύτερη περιοχή.

Ο ειδικός οφθαλμίατρος είναι ο ιατρός ο οποίος γνωρίζει καλύτερα την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

Αισθητική Βλεφαροπλαστική
Πλαστική και αισθητική χειρουργική άνω και κάτω βλεφάρων, «σακούλες» κάτω από τα μάτια, βλεφαρόπτωση, βλεφαροχάλαση, χαλάζιο, κύστες, θηλώματα, ογκίδια, ξανθελάσματα, όγκοι βλεφάρων.

Η σύγχρονη βλεφαροπλαστική γίνεται με ραδιοσυχνότητες για καλύτερα αποτελέσματα και γρηγορότερη επούλωση. Γίνεται με τοπική αναισθησία και δεν απαιτείται νοσηλεία.

Ραδιοσυχνότητες
Σύγχρονη τεχνολογία που χρησιμοποιεί ραδιοσυχνότητες για να αναπλάσει τους ιστούς χωρίς να τους καταστρέφει με το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Δεν απαιτείται αναισθησία σε πολλές περιπτώσεις ενώ σε άλλες αρκεί η τοπική αναισθησία.

Βλεφαροπλαστικές, ανάπλαση δέρματος (resurfacing), μηχανικό peeling, εξάλειψη ρυτίδων, κηλίδες ηλιακές και ηλικιακές, μορφώματα, ογκίδια, ξανθελάσματα, αγγειώματα, ουλές, ευρυαγγείες, τριχίαση. Πολλές από τις επεμβάσεις γίνονται στο ιατρείο.

BOTOXΒΟΤΟΧ
Μη χειρουργική φαρμακευτική διαδικασία αντιμετώπισης και λείανσης των ρυτίδων έκφρασης του μεσόφρυου, του μετώπου και των ματιών (πόδι χήνας).

Μια δεκάλεπτη θεραπεία, με απλές λεπτές ενέσεις, χωρίς αναισθησία, που ακινητοποιεί τους μύες που προκαλούν τις ρυτίδες αυτές. Διάρκεια 4-6 μήνες. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά ενώ η διαδικασία είναι απόλυτα αναστρέψιμη.

Τo ΒΟΤΟΧ χρησιμοποιείται ως η κύρια θεραπεία για ορισμένες οφθαλμολογικές παθήσεις όπως είναι ο βλεφαρόσπασμος, και η αισθητική εφαρμογή του είναι μια από τις ενδείξεις.

Ενέσιμα Εμφυτεύματα Υαλουρονικό οξύ (Hylaform, Restylane)
για την διόρθωση στατικών ρυτίδων γύρω από τα μάτια, μέτωπο, μεσόφρυο, ρινοπαρρειακές, καπνιστού. Μικρές, λεπτές ενέσεις στο δέρμα, γεμίζουν τις ρυτίδες.

Το αποτέλεσμα είναι άμεσο. Διάρκεια 4-8 μήνες. Δεν χρειάζεται τεστ αλλεργίας. Η διαδικασία είναι πολύ ασφαλής και εντυπωσιακά αποτελεσματική. Απορροφάται από τον οργανισμό ακριβώς όπως η φυσική υαλουρονάνη του σώματος . Η υαλουρονάνη είναι ουσία που χρησιμοποιείται στις οφθαλμολογικές επεμβάσεις πάνω από 15 χρόνια.

Μεσοθεραπεία (Mesolift)
Δίνει λάμψη και ελαστικότητα σε γηρασμένα δέρματα. Γίνεται με μικρές , λεπτές ενέσεις στο μεσόδερμα, στην περιοχή του προσώπου, του μετώπου και την γύρω περιοχή των ματιών.

Ουσιαστικά θρέφει, συσφίγγει, ενυδατώνει και αναζωογονεί το δέρμα από μέσα με την έγχυση αμινοξέων , βιταμινών, γλυκοσαμινογλυκάνης και υαλουρονικού οξέως, οπού διεγείρουν τους ινοβλάστες να παράγουν ελαστίνη και κολλαγόνο.

Στην αρχή γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα για τους 3-4 πρώτους μήνες και μετά 2-3 φορές το χρόνο. Τα αποτελέσματα και εδώ είναι εντυπωσιακά και η διαδικασία είναι πολύ ασφαλής.

Χημικό Peeling
Ανανέωση και ανάπλαση δέρματος με απομάκρυνση των νεκρών επιφανειακών κυττάρων του, αποκαλύπτοντας το υγιές στρώμα του δέρματος. Οι βελτιώσεις που μπορούν να επιτευχθούν είναι: απάλυνση λεπτών ρυτίδων και μείωση των μαύρων κύκλων γύρω από τα μάτια, αύξηση της απαλότητας της υφής του δέρματος, ελάφρυνσης των ανωμαλιών της χρωστικής του δέρματος.

Δίνει ελαστικότητα και λάμψη στο δέρμα της ευρύτερης περιοχής των ματιών και του προσώπου. Γίνεται 2-4 φορές το χρόνο.

Φακοί Επαφής (έγχρωμοι και διορθωτικοί)
Η εφαρμογή έγχρωμων φακών επαφής αλλά και διορθωτικών γίνεται με σκοπό την αποφυγή γυαλιών και για αισθητικούς λόγους. Οι έγχρωμοι φακοί επαφής αποτελούν μόδα και βρίσκονται σε πολλές αποχρώσεις με πολύ ικανοποιητικά αισθητικά αποτελέσματα.

Ακόμα, η εφαρμογή πολυεστιακών φακών επαφής βοηθά στην αντικατάσταση των γυαλιών της πρεσβυωπίας.

Laser Διαθλαστική Χειρουργική
Laser για την διόρθωση της μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμού και την απεξάρτηση από γυαλιά και φακούς επαφής. Η διαθλαστική χειρουργική είναι κομμάτι και της αισθητικής οφθαλμολογίας από την στιγμή που πολλές από τις επεμβάσεις αυτές γίνονται και για κοσμητικούς λόγους και αντιστοιχεί στην πλαστική χειρουργική από την στιγμή που με το laser αλλάζουμε την καμπυλότητα του κερατοειδή χιτώνα.

Κοσμητικό Οφθαλμικό Εμφύτευμα JewelEyeΚοσμητικό Οφθαλμικό Εμφύτευμα JewelEye Νέο!!
Ένα κόσμημα για το μάτι που φαίνεται στις κινήσεις του ματιού και αποτελεί την καινούρια μόδα που κατακλύζει την Ευρώπη σιγά σιγά! Σε σχήμα καρδιάς, αστεριού ή δακτυλίου εμφυτεύεται με τοπική αναισθησία και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα με απόλυτη συμβατότητα.

Σε περίπτωση που δεν αρέσει, η επέμβαση είναι απόλυτα αναστρέψιμη. Διαδικασία 10 λεπτών χωρίς νοσηλεία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα