Οι κίνδυνοι εάν πάμε διακοπές: Ο πρώτος και μεγαλύτερος κίνδυνος είναι το 'εάν'.

Δηλαδή το να μην πάμε καθόλου. Ο δεύτερος είναι αφού τελικά τα καταφέρουμε, να μην τις απολαύσουμε.

Άρα, η πρώτη συνθήκη είναι, να τιμήσουμε την τύχη μας πού μας το επέτρεψε σέ αυτές τις περίεργες συνθήκες και να αφήσουμε πίσω όλα αυτά που μπορεί να μας τις χαλάσουν, έννοιες, βάσανα, άγχη.

Όσο αυτό γίνεται. Γιατί λ.χ.θά πάρουμε το κινητό μαζί μας; και εάν ναί, είμαστε στό απυρόβλητο των διαφόρων 'εταιρειών'; Καί τι γίνεται με αυτούς που τηλεφωνούν στις 3.30 μμ γιά κάποιο συμβόλαιο;

Και πάλι αν δεν το πάρουμε, πώς θα είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με το γιατρό μας;

Άρα, απο ιατρικής πλευράς, το πρώτο μέλημα είναι να διασφαλίσουμε την απαραίτητη ηρεμία.

Εδώ προστίθεται η πρόβλεψη για τα πιθανά προβλήματα, που μπορεί να προκύψουν.

Εάν λοιπόν έχουμε κάποιο ιατρικό ιστορικό, να έχουμε μιλήσει με το γιατρό μας και πιθανώς να εχουμε κανει το απαραίτητο check-up. Να μη λησμονήσουμε να πάρουμε μαζί τα φάρμακά μας σε αρκετό απόθεμα καθώς και πιθανές απαραίτητες συσκευές, οπως λ.χ.γιά μέτρηση του σακχάρου.

Στην περίπτωση αυτή, πρόσθετοι κίνδυνοι είναι από την μη τήρηση των οδηγιών του γιατρού μας, για κατανάλωση φαγητού, αλατιού, ποτού, για αποφυγή υπερτασικής κρίσης με τις επιπλοκές της ή των επιπλοκων του διαβήτη. Ο οποίος μπορει να απορρυθμιστεί πολύ και απο την αφυδάτωση ή και έναν αθώο γιά τους πολλούς πυρετό.

Ο γενικός κανόνας είναι πως για τα ιδιαίτερα προβλήματα του καθενός, αυτός θά πρέπει να λάβει προσωπικές οδηγιες απο το γιατρό του. Να διατηρήσει την επαφή, που πραναφέραμε.

Ταυτόχρονα, στον προορισμό του, ας αποκαταστήσει μιαν επαφή, πάντα σε συνεννόηση με τον προσωπικό του γιατρό, μέ τους τοπικούς παραγοντες της υγείας.

Με αυτούς τους όρους, ακόμη και άνθρωποι που δεν το διανοούνται, μπορούν να πάνε κάπου διακοπές.

Στο κάτω - κάτω υπάρχουν μέρη πού είναι πιό οργανωμένα για το σκοπό αυτό.

Αναφερθήκαμε στο ποτό. Η μέθη είναι ένας δυνητικός κίνδυνος και μάλιστα η οδήγηση υπό την επήρεια της.

Πράγματα που ισχύουν και για τις υπόλοιπες ουσίες, προσθέτοντας και τα νομικά προβλήματα.

Η κάθε ουσία εκτρέπει τον οργανισμό προς διάφορες κατευθύνσεις π.χ. η κοκαίνη σχετίζεται με εμφράγματα σε νέους, ενω οι αμφεταμίνες των rave parties εκτός των άλλων καί με έντονη αφυδάτωση.

Από εκεί και περα, όλοι αντιμετωπίζουν κάποιο δυνητικό πρόβλημα, και οι εγκρατείς και οι υγιείς.

Κίνδυνοι υπάρχουν από τις πιθανές πλημμελείς συνθήκες υγιεινής. Εφ΄όσον διαπιστώσετε κάτι τέτοιο, απλά πηγαίνετε αλλού. Προτιμήστε το εμφιαλωμένο νερό και τα φαγητά που έχουν μαγειρευτεί.

Ωστόσο και το εμφιαλωμένο νερό θέλει ειδικές συνθήκες φύλαξης. Το κοινότερο πρόβλημα θά είναι μια γαστρεντερίτιδα, πού συνήθως αντιμετωπίζεται επαρκώς με ενυδάτωση, αντιεμετικά και αντιδιαρροίκά.

Η έντονη άσκηση δέν είναι εντελώς αθώα, ιδιαίτερα στίς υψηλές θερμοκρασίες.

Μην κάθεστε πολύ ώρα στόν ήλιο και μεριμνήστε γιά την αντιηλιακή προστασία. Ενυδατωθείτε παραπάνω και σε περίπτωση εγκαύματος, πού υπερβαίνει το γιαούρτι έχετε μαζί σας μιά κορτιζονούχα αλοιφή.

Θα σας βοηθήσει και σε πιθανά τσιμπήματα ή δερματικές αλλεργίες. Οι τελευταίες είναι συνηθέστερες την άνοιξη και το φθινόπωρο, ωστόσο σε ένα καινούργιο μέρος μπορεί να έρθουμε σε επαφή με αγνωστα αλλεργιογόνα.

Σε τραυματισμούς, συνήθως απαιτείται διακομιδή. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο πανικός. Εκλέξτε αρχηγό τόν πιό έμπειρο και ψύχραιμο και απλά ακούστε τον.

Αν οι διακοπές είναι είναι συνυφασμέννες με την χαλάρωση, ενημερωθείτε για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα .Πάρτε "προφυλάξεις".

Δεν ήθελα να σας τρομάξω. Η πρόληψη βοηθάει.

Ο Θεός βοηθός. Καλές διακοπές!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα