Υπάρχουν κάποιοι “ύποπτοι” που παραμονεύουν και μπορεί να μας χαλάσουν ξαφνικά τις διακοπές, που όλοι έχουμε τόσο ανάγκη. Ας δούμε ποια είναι τα μικροπροβλήματα υγείας που εμφανίζονται τους καλοκαιρινούς μήνες και τι μπορούμε να κάνουμε για να τα αποφύγουμε ή να τα ….διαχειριστούμε, χωρίς να αλλάξουμε τα σχέδιά μας.

  • Προσοχή στις διάρροιες. Καλό είναι να προσέχετε τι τρώτε όταν είστε μακριά από το σπίτι, καθώς την περίοδο των διακοπών, πολλοί τρώνε σχεδόν μόνιμα φαγητό εκτός σπιτιού. Φροντίστε να κρίνετε όσο μπορείτε καλύτερα τους χώρους τους οποίους επιλέγετε για τη διατροφή σας οι ενήλικες, αλλά και τα παιδιά. Πάρτε μαζί σας οπωσδήποτε βοηθήματα του εντέρου και χάπια θεραπείας για τη διάρροια.
  • Τσιμπήματα εντόμων. Τα απλά τσιμπήματα, είναι απλώς ενοχλητικά, προκαλούν κνησμό και εξαφανίζονται εύκολα και γρήγορα. Τα προβλήματα με τα κουνούπια ειδικά, ξεκινούν στις αρχές του καλοκαιριού και όταν είναι πολλά, δημιουργούν μια ενοχλητική εμφάνιση με κόκκινα σημάδια στο σώμα. Η βιταμίνη Β12 βοηθά στην απομάκρυνση των εντόμων, αλλάζοντας τη γεύση του αίματος και κάνοντάς τη δυσάρεστη για τα κουνούπια. Φυσικά, θα πρέπει να έχετε παντού μαζί σας, ειδικές αντισταμινικές αλοιφές ή τζελ και οπωσδήποτε χάπια για την αλλεργία. Εάν εμφανιστεί πυρετός, πρήξιμο και πόνος σε κάποιο σημείο στο σώμα σας μετά από τσίμπημα εντόμου, καλό θα είναι να απευθυνθείτε σε κάποιο γιατρό, για να αποφασίσει εάν χρειάζεστε περαιτέρω λήψη φαρμάκων.
  • Εξανθήματα, εκζέματα, δερματικά προβλήματα. Λόγω της ζέστης και της εφίδρωσης στο σώμα σας, μπορεί να παρουσιάσετε σε κάποια σημεία δερματικές παθήσεις, όπως έκζεμα. Εάν το πρόβλημα δεν είναι μεγάλο, κυκλοφορούν στην αγορά ειδικά προϊόντα ψύξης, που επιδρούν καταπραϋντικά στο δέρμα, οπότε ακόμα και αν δεν είχατε ποτέ τέτοιου είδους προβλήματα, καλό θα είναι να έχετε κάτι ανάλογο στη βαλίτσα σας. Σε πιο δύσκολες περιπτώσεις, κάποιος γιατρός μπορεί να σας συστήσει ειδική θεραπεία, για πιο γρήγορη ανακούφιση.
  • Κοινό κρυολόγημα και αλλεργικό συνάχι. Συμβαίνει πολύ συχνά στις διακοπές. Η αλλαγή περιβάλλοντος, ο αέρας, ο ήλιος, η θάλασσα, ο κλιματισμός στα ξενοδοχεία, ακόμα και η φύση, μπορεί να προκαλέσουν συνάχι, που είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό μέσα στο καλοκαίρι, ιδιαίτερα εάν βρισκόμαστε σε διακοπές. Εάν είστε αλλεργικό άτομο, καλό θα είναι να έχετε μαζί σας ό,τι χρειάζεται – κυρίως αντισταμινικά- για πιο γρήγορη αντιμετώπιση και κατασταλτική δράση. Στο κοινό κρυολόγημα, απλά προφυλαχθείτε κάποιες ημέρες, με απλά παυσίπονα, ξεκούραση και σωστή διατροφή, περιμένοντας…να περάσει.
  • Τα εγκαύματα είναι ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο στις διακοπές. ΄Ολοι γνωρίζουμε τις συνέπειες και το βαθμό επικινδυνότητας της έκθεσης στον ήλιο, όπως και την προστασία που χρειαζόμαστε. Οι μακροχρόνιες συνέπειες της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο, είναι η πρόωρη γήρανση του δέρματος, αλλά και το μελάνωμα. Να παραμένετε στον ίσκιο την περισσότερη ώρα που βρίσκεστε στη θάλασσα, να φοράτε αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, καπέλο και γυαλιά. Επίσης να κολυμπάτε συχνά στα ενδιάμεσα διαστήματα και να ανανεώνετε τα προϊόντα προστασίας σας. Τα ίδια ισχύουν και για τα παιδιά.
  • Η ξηροδερμία είναι επίσης ένα άλλο πρόβλημα του καλοκαιριού και προκαλείται από αφυδάτωση του δέρματος, λόγω παρατεταμένης ηλιοθεραπείας ή χλωρίου πισίνας. Η έντονη ξηροδερμία μπορεί επίσης να εμφανίσει πιτυρίδα, οπότε απαραίτητη είναι η χρήση ενός ειδικού σαμπουάν με θεραπευτικές ιδιότητες για το πλύσιμο του τριχωτού της κεφαλής. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε ειδικά προϊόντα που θα προστατεύουν το κεφάλι σας από τις ακτίνες του ήλιου. Για αυτό και το καπέλο λειτουργεί πάντα σαν ασπίδα προστασίας για το κεφάλι και τα μαλλιά.

Αυτά ήταν μερικά από τα μικρά “ατυχήματα” που μπορεί να σας ταλαιπωρήσουν μέσα στο καλοκαίρι. Με την απαραίτητη πρόβλεψη, προστασία και προσοχή σας, πολλά από αυτά μπορούν εύκολα να αποφευχθούν ή και να θεραπευτούν σύντομα, χωρίς δυσάρεστες συνέπειες.

premium.paratiritis

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο