Μπορεί να έχουμε υιοθετήσει πολλές υγιεινές συνήθειες αρχίσαμε να τρώμε πιο ισορροπημένα και προσπαθούμε να γυμναζόμαστε τακτικά. Την ίδια στιγμή, όμως, βλέπουμε ότι δεν χάνουμε τα περιττά κιλά, και δεν νιώθουμε καλύτερα. Μήπως κάνουμε κάτι λάθος;

Αυτές είναι οι πιο ύπουλες καθημερινές συνήθειες που μπορεί να καταστρέψουν την υγεία μας.

Συνέχεια σνακ

Το να μασουλάμε συνέχεια ένα σνακ – συνήθως λιπαρό ή με περιττή ζάχαρη – μας κάνει να χάνουμε επαφή με το σώμα μας και τις ανάγκες του. Γεμίζουμε τον οργανισμό μας με ανθυγιεινά συστατικά, που μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα υγείας, από διαβήτη μέχρι καρδιοπάθεια.

Μπροστά στην τηλεόραση

Όση περισσότερη ώρα καθόμαστε ακίνητοι, τόσο μεγαλύτερη βλάβη προκαλούμε στο σώμα μας. Ειδικά αν αυτές οι ώρες καθισιού συμπεριλαμβάνουν και τα σνακ που αναφέραμε παραπάνω. Φροντίστε κάθε μισή με μία ώρα, να σηκώνεστε και να περπατάτε λίγο.

Ξοδεύουμε χωρίς να σκεφτόμαστε

Προφανώς και η κοινωνική και οικονομική μας ζωή σχετίζεται με την υγεία μας. Αν δεν διαχειριζόμαστε καλά τα οικονομικά μας, τότε έχουμε αγοράσει (μαζί με περιττά υλικά αγαθά) ένα εισιτήριο για τον κόσμο του στρες.

Πού είναι τα λαχανικά;

Ναι, το ξέρουμε ότι δεν έχετε πάντα χρόνο να φτιάξετε και μία σαλάτα αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για να καταναλώνετε μονάχα ανθυγιεινές τροφές που θα σας γεμίσουν λιπαρά και θερμίδες που δεν χρειάζεστε.

Δεν φοράμε αντηλιακό

Μπορεί να μην σας φαίνεται σημαντικό, αλλά οι υπεριώδεις ακτινοβολίες αφήνουν το στίγμα τους πάνω στην επιδερμίδα μας με την μορφή σημαδιών γήρανσης, στην καλύτερη περίπτωση.

Δεν τρώμε πρωινό

Το φυλάξαμε για το τέλος, κι ας το έχουμε πει ξανά (και δεν σκοπεύουμε να σταματήσουμε να το λέμε). Αν δεν τρώμε ένα υγιεινό και πλήρες πρωινό, οι πιθανότητες να καταναλώσουμε υπέρογκες ποσότητες φαγητού μέσα στην υπόλοιπη ημέρα, απλά και μόνο για να διατηρήσουμε τα επίπεδα ενέργειάς μας, ανεβαίνουν κατακόρυφα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;