Η αποτοξίνωση δεν είναι δύσκολη υπόθεση. Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να… καθαρίσει τον εαυτό του από τοξίνες και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα μιας διατροφής πιο υγιεινής. Θα νιώσουμε σύντομα πως έχουμε περισσότερη ενέργεια, το δέρμα μας θα είναι πιο λαμπερό, και ίσως δούμε και τον δείκτη της ζυγαριάς να πέφτει. Ας δούμε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές αποτοξίνωσης για να αρχίσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Πίνουμε περισσότερο νερό

Όσο νερό κι αν πίναμε κατά την διάρκεια της ημέρας, μπορούμε να προσθέσουμε δύο ακόμα ποτήρια. Το νερό είναι αναγκαίο για να καθαρίζει ο οργανισμός μας από τοξίνες, αλλά και για να λειτουργούν σωστά τα ζωτικά μας όργανα. Ένας καλός τρόπος για να το πετύχετε αυτό; Πιείτε ένα ποτήρι νερό με το που ξυπνάτε, και ένα πριν πέσετε για ύπνο.

Διαλογισμός

Το μυαλό και το σώμα μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Και με το να κάνουμε έστω για ένα λεπτό διαλογισμό το πρωί, μόλις ξεκινάμε την μέρα μας, μπορεί να μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε το στρες. Κλείνουμε μάτια, παίρνουμε βαθιές αναπνοές, και αφήνουμε σώμα και μυαλό να νιώσουμε ήρεμα.

Πράσινα λαχανικά

Προσπαθήστε να προσθέσετε σε κάθε σας γεύμα μία μερίδα από κάποιο πράσινο λαχανικό. Περιέχουν τόσα πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, και οι φυτικές τους ίνες μας χορταίνουν χωρίς πολλές θερμίδες. Λαχανίδα, μπρόκολο, σπανάκι, αλλά και το πολύ κλασικό και σταθερό μαρούλι—όλα αυτά τα λαχανικά χωρούν σε κάθε είδους γεύμα.

Προσοχή στις ετικέτες

Αρχίζουμε να διαβάζουμε προσεκτικά τις ετικέτες των τροφίμων, και εφαρμόζουμε τον εξής πολύ απλό κανόνα: Δεν αγοράζουμε κανένα προϊόν που έχει συστατικά τα οποία δεν μπορούμε να προφέρουμε. Και μόλις γλυτώσαμε τεράστιες ποσότητες συντηρητικών και υποκατάστατων ζάχαρης!

 Λίγη γυμναστική

Προσπαθούμε να ασκούμαστε για τουλάχιστον μισή ώρα κάθε μέρα. Περπατάμε περισσότερο, βγαίνουμε για ένα σύντομο τρέξιμο, ακόμα και το να ανέβουμε στον όροφό μας με τις σκάλες αντί για το ασανσέρ—όλα αυτά είναι πράγματα που μας βοηθούν καθημερινά να μένουμε σε φόρμα και να καίμε θερμίδες.

 Περισσότερος ύπνος

Πέφτουμε στο κρεβάτι μισή ώρα νωρίτερα από ό,τι πέφταμε συνήθως. Πριν κοιμηθείτε, κλείστε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές και φροντίστε το υπνοδωμάτιό σας να είναι σκοτεινό, και με όχι πολύ υψηλή θερμοκρασία.

 Καθαρίζουμε το σπίτι

Και το κάνουμε σιγά-σιγά, επειδή όλοι ξέρουμε ότι μια μεγάλη, γενική καθαριότητα είναι πρακτικά αδύνατη με όλες τις άλλες δουλειές που έχουμε καθημερινά. Συνεπώς, κάθε λίγες μέρες, καθαρίζουμε εξονυχιστικά ένα-ένα τα δωμάτια του σπιτιού μας.

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ψυχολογική βοήθεια από το τηλέφωνο βοηθά στην καταπολέμηση της μοναξιάς και της κατάθλιψης των ηλικιωμένων [μελέτη]
Τα φάρμακα GLP-1RA για διαβήτη συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο πνευμονίας εξ εισροφήσεως μετά από ενδοσκόπηση [μελέτη]
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]