Αν ο μεταβολισμός μας λειτουργεί σωστά, τότε ολόκληρο το σώμα μας βρίσκεται στην καλύτερη φυσική κατάσταση. Μπορούμε να χάσουμε περιττά κιλά, να διατηρήσουμε το νέο μας βάρος, να έχουμε περισσότερη ενέργεια—και καλύτερη ψυχολογία!

Τώρα, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε πώς θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε τον μεταβολισμό μας…

Περισσότερες ασκήσεις με βάρη

Ναι, η αερόβια άσκηση κάνει καλό, αλλά αν δεν την συνδυάζετε με ασκήσεις με βάρη, τότε δεν πρόκειται να απολαύσετε τους καρπούς των κόπων σας. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ασκήσεις με βάρη είναι αυτές που αυξάνουν την μυϊκή μάζα, και όσο περισσότερη μυϊκή μάζα έχουμε, τόσο πιο δραστήριος είναι ο μεταβολισμός μας καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Περισσότερη πρωτεΐνη

Ξέρουμε ότι ένας τέλειος τρόπος να παραμένουμε χορτασμένοι, και να κάνουμε τον μεταβολισμό μας να δουλεύει περισσότερο είναι να καταναλώνουμε πιο πολλή πρωτεΐνη στα γεύματά μας. Συνεπώς, πρέπει να προσθέτουμε μια πηγή πρωτεΐνη στο πρωινό μας (όπως αυγά ή γιαούρτι), αλλά και στο μεσημεριανό, όπως κοτόπουλο, γαλοπούλα και ψάρι.

Χαλάρωση

Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι το χρόνιο στρες καταστρέφει την υγεία μας από κάθε άποψη. Αλλά το στρες που σχετίζεται με την δουλειά είναι ακόμα χειρότερο. Συγκεκριμένα, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Biological Psychiatry, έδειξε πως οι γυναίκες που βίωναν περισσότερο στρες στην δουλειά τους έκαιγαν 104 λιγότερες θερμίδες. Το στρες, μας ενημερώνει η ίδια μελέτη, αλλάζει τον τρόπο που ο οργανισμός μεταβολίζει τα λιπαρά, μειώνοντας πρακτικά τα οφέλη ενός υγιεινού γεύματος.

Ύπνος από νωρίς

Σαν να μην υπήρχαν ήδη μερικές δεκάδες λόγοι που πρέπει να φροντίσουμε να κοιμόμαστε καλύτερα και αρκετές ώρες, τώρα γνωρίζουμε ότι η έλλειψη ύπνου καταστρέφει τον μεταβολισμό μας, κάνοντας τον οργανισμό μας να απαιτεί περισσότερες θερμίδες, οδηγώντας στην υπερφαγία. Συνεπώς, προσπαθήστε να κοιμάστε κάθε μέρα 7-9 ώρες.

Περισσότερη γυμναστική

Ακόμα κι αν γυμνάζεστε τακτικά, αν περνάτε την υπόλοιπη μέρα σας καθιστοί, τα οφέλη της γυμναστικής αντιστρέφονται ως έναν βαθμό. Αυτό που πρέπει να γίνεται είναι να μετακινείστε όσο περισσότερο γίνεται. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να είστε δραστήριοι καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, και να κάνουμε τακτικά διαλείμματα από την καθιστική εργασία για να κάνουμε μερικές διατάσεις και να περπατήσουμε λίγο.

Κανένα μέτρημα θερμίδων

Το να μετράμε τις θερμίδες που καταναλώνουμε δεν πρόκειται να μας βοηθήσει. Οι θερμίδες είναι η ενέργεια που απαιτεί ο οργανισμός μας για να λειτουργήσει, και αν τις περιορίσουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό, ο μεταβολισμός μας (και κάθε άλλη σωματική λειτουργία, για να είμαστε ειλικρινείς) θα υπολειτουργεί. Επιπλέον, το να παθαίνουμε εμμονή με τον αριθμό θερμίδων καθημερινά μας γεμίζει με περιττό στρες. Συνεπώς, εστιάστε την προσοχή σας στο να τρώτε ελαφριά και υγιεινά γεύματα, που περιέχουν πολλά φρούτα, λαχανικά και πηγές καθαρής πρωτεΐνης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο