Το πρόσωπο και οι εκφράσεις του διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητα όλων μας: στις επαγγελματικές συναναστροφές, στις κοινωνικές επαφές, αλλά και στις σχέσεις μας με το άλλο φύλο -ας μην ξεχνάμε ότι το χαμόγελο, το βλέμμα, το ανοιγοκλείσιμο των βλεφάρων, το ανασήκωμα των φρυδιών και πολλές άλλες εκφράσεις αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της επικοινωνίας μας και βέβαια της διαδικασίας του φλερτ. Είναι αυταπόδεικτο, επομένως, γιατί άτομα και των δύο φύλων αναζητούν τη βοήθεια της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής, προκειμένου να ξαναβρούν την εκφραστική δυναμική που είχε το πρόσωπό τους πριν το επηρεάσει ο χρόνος. 

Εναλλακτική «προσωπική» γοητεία

Τι μπορεί να γίνει, όμως, όταν η γήρανση έχει αφήσει τα πρώτα της σημάδια επάνω στο πρόσωπό μας και θέλουμε να ανανεώσουμε συνολικά την εικόνα του χωρίς να καταφύγουμε ακόμα στο νυστέρι; Υπάρχει τρόπος να αποκτήσουμε νεανικότερο πρόσωπο χωρίς να πραγματοποιήσουμε ολικό facelift και χωρίς να αλλοιώσουμε τα μοναδικά χαρακτηριστικά μας; Η λύση ακούει στο όνομα «lifting με νήματα PDO» («thread lift»), το οποίο αποτελεί τη «χρυσή εφεδρεία» για τις περιπτώσεις στις οποίες δεν υπάρχει απόλυτη, αλλά ήπια χαλάρωση στο πρόσωπο. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή, αναίμακτη, ευέλικτη και προσιτή σε όλους μέθοδο αναζωογόνησης του προσώπου, που αυξάνεται σε δημοφιλία λόγω της εντυπωσιακής σύσφιξης και ανόρθωσης που προσφέρει στους χαλαρωμένους ιστούς του προσώπου, χωρίς να δημιουργεί σημάδια ή ουλές στο δέρμα. Χάρη σε αυτήν, τα πρόσωπα όλων των ηλικιών μπορούν να «μιλήσουν» και να εκπέμψουν ελκυστικότητα, επιτρέποντας στους κατόχους τους να μεταφέρουν τα μηνύματα που επιθυμούν για τον εαυτό τους!

Πώς λειτουργεί και πού εφαρμόζεται η μέθοδος

Κατά τη διάρκεια αυτής της ελάχιστα επεμβατικής εφαρμογής, 100% βιαπορροφήσιμα νήματα τοποθετούνται υποδόρια, μέσω μικροσκοπικών οπών –που πραγματοποιούνται με τη χρήση πολύ λεπτών, εύκαμπτων βελονών. Τα νήματα αυτά σχηματίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγμα στα επιθυμητά σημεία και ενεργοποιούν τους ινοβλάστες, με σκοπό την προαγωγή παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, χαρίζοντας στους υποβληθέντες μια ανανεωμένη και λιγότερο κουρασμένη όψη. Αν, όμως, εξακολουθεί να υπάρχει μια μικρή χαλάρωση, μπορούν να προστεθούν μερικά νήματα COG της ίδιας κατηγορίας, που προκαλούν μια μικρή έλξη και εξαφάνιση της χαλάρωσης, για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Η μέθοδος βρίσκει εφαρμογή στη διόρθωση των ρυτίδων του μετώπου και του μεσόφρυου, στο «πόδι της χήνας», στις παρειές (μάγουλα), στα σημάδια από ακμή, στη γραμμή της γνάθου και γενικά στη βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου, καθώς και στο λαιμό. Επιπρόσθετα, υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής της σε μέρη του σώματος -επιλεκτικά και χωρίς να αποτελεί τη μέθοδο πανάκεια- όπως σε περιπτώσεις περιομφαλικής χαλάρωσης αδύνατων γυναικών μετά από εγκυμοσύνη ή μικρής χαλάρωσης στα μπράτσα. Το πλεονέκτημα του lift με νήματα PDO είναι ότι μας δίνεται η δυνατότητα να παρέμβουμε ταυτόχρονα σε πολλά από αυτά τα σημεία κατά τη διάρκεια μίας και μόνο εφαρμογής.

Ασφαλής και σύντομη διαδικασία με φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα

Η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής, διαθέτει πιστοποίηση CE (από την Ευρωπαϊκή Ένωση) και χρησιμοποιείται ευρέως σε όλες τις χώρες του κόσμου τα τελευταία χρόνια. Το γεγονός ότι το υλικό δεν μένει για πάντα μέσα στο δέρμα σημαίνει ότι ελαχιστοποιείται η πιθανότητα επιπλοκών, αποφεύγονται οι αντιδράσεις στους ιστούς του δέρματος και εξασφαλίζεται ένα φυσικό αποτέλεσμα, αφού τα συγκεκριμένα νήματα –σε αντίθεση με τα μη απορροφήσιμα- ενοποιούνται με τους ιστούς και δεν διαγράφεται η πορεία τους, με αποτέλεσμα να μην «προδίδουν» σε καμία περίπτωση το στίγμα της επέμβασης. Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα του lift με νήματα είναι η σύντομη, εύκολη και ανώδυνη εφαρμογή, αφού η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά, με τη χρήση τοπικής ή και καθόλου αναισθησίας. Μπορεί, έτσι, να πραγματοποιηθεί στο χώρο του ιατρείου και επιτρέπει την άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες, με μόνες συστάσεις την αποφυγή των έντονων κινήσεων, της πίεσης στην περιοχή και της σωματικής άσκησης τα πρώτα 24ωρα, για την αποτροπή τραυματισμού στο πρόσωπο.

Μετά την εφαρμογή των νημάτων –τα οποία απορροφώνται σε διάστημα 6 μηνών- το αισθητικό αποτέλεσμα έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, αφού συνεχίζεται η παραγωγή κολλαγόνου, ενώ η μέγιστη ανάδειξή του επιτυγχάνεται σε 3 μήνες. Η διάρκεια του αισθητικού αποτελέσματος είναι περίπου ενάμιση έτος. Μετά από αυτό το διάστημα η διαδικασία μπορεί να συμπληρωθεί ή να επαναληφθεί εξ ολοκλήρου.

Εξατομίκευση: ο παράγοντας «κλειδί» για το ιδανικό αισθητικό αποτέλεσμα

Ο αριθμός και οι διαστάσεις των νημάτων που χρησιμοποιούνται κάθε φορά εξατομικεύονται, ανάλογα με το μέγεθος της χαλάρωσης και τις περιοχές που θέλουμε να βελτιώσουμε. Συνήθως γίνεται συνδυασμός διαφορετικών μεγεθών για την επίτευξη του βέλτιστου αισθητικού αποτελέσματος. Το lift με νήματα συνδυάζεται, επιπλέον, πολλές φορές και με άλλες μη επεμβατικές τεχνικές, όπως ενέσιμα υλικά (botox, υαλουρονικό οξύ), εφαρμογές με laser, χρήση βλαστοκυττάρων, για την τελειοποίηση και περαιτέρω ανάδειξη του αισθητικού αποτελέσματος.

Βέβαια, παρά τα πολλαπλά οφέλη του, το lift με νήματα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει το ολικό facelift όταν υπάρχει μεγάλη χαλάρωση του προσώπου και απώλεια της ελαστικότητας της επιδερμίδας: αποτελεί, όμως, μία χρήσιμη λύση πριν την απόλυτη, που είναι το νυστέρι -το οποίο εξασφαλίζει τα πιο μακροχρόνια αισθητικά και σε αρκετές περιπτώσεις οικονομικότερα αποτελέσματα. Η προεγχειρητική συνεδρία με τον πλαστικό χειρουργό σας θα σας επιτρέψει, επομένως, να εξετάσετε τις καλύτερες επιλογές για την περίπτωσή σας, επειδή η Πλαστική Χειρουργική είναι η μόνη ειδικότητα που μπορεί να εφαρμόσει όλο το φάσμα των προσφερόμενων επιστημονικών λύσεων. Μαζί θα καταλήξουμε στο είδος του facelift που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες και την τεχνική με την οποία θα επιτευχθούν τα ιδανικά αισθητικά αποτελέσματα. Με τη συνεργασία μας θα αποφευχθεί η καλλιέργεια μη ρεαλιστικών προσδοκιών και θα βρεθεί η πλέον ενδεδειγμένη λύση, που θα οδηγήσει στη μέγιστη ικανοποίησή σας από την Πλαστική Αισθητική Χειρουργική.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα