Όλοι ξέρουμε – και έχουμε ζήσει από πρώτο χέρι – την ανάγκη του να έχουμε φίλους. Πώς καταφέρνουν και καλύπτουν τα κενά μας, ο καθένας με τον δικό του τρόπο; Είναι σημαντικό να δεχτούμε τους φίλους μας για το τι φέρνει ο καθένας στη ζωή μας. ‘Ομως υπάρχουν κάποια πράγματα που κάθε φίλος – αν είναι αληθινός – μας δίνει.

  • Οι φίλοι μας φέρονται με σεβασμό. Μπορεί να κάνουμε αστεία μεταξύ μας, μπορεί να υπάρχουν πειράγματα, αλλά πάντα αναγνωρίζουν και εκτιμούν αυτά που έχουμε να προσφέρουμε εμείς.
  • Οι φίλοι νοιάζονται για εμάς. Καταλαβαίνουν τα προβλήματά μας και μπορούν να μπουν στη θέση μας και να μας στηρίξουν στις στιγμές ανάγκης. Και όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά, νιώθουν χαρούμενοι για εμάς.
  • Οι φίλοι μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα με τον εαυτό μας. Πιο χαρούμενοι, πιο ασφαλείς, με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Ένας καλός φίλος θα μας κάνει να αισθανθούμε έτσι όταν βρισκόμαστε μαζί του.
  • Ο κάθε φίλος είναι ξεχωριστός. Κάθε άνθρωπος έχει την προσωπικότητά του και όταν μπορούμε να εστιάσουμε στα καλά, τότε θα εκτιμήσουμε τους φίλους μας για αυτό που είναι. Καλοί ακροατές; Πολύ αστείοι; Πανέξυπνοι;

Μερικές φορές μπορεί να είστε με κάποιο άτομο, αλλά να μην αισθάνεστε κάτι από τα παραπάνω. Σε εκείνη την περίπτωση, πρέπει να αναρωτηθείτε αν αυτό το άτομο προσφέρει κάτι καλό, ή σας αδειάζει από κάθε τι θετικό που έχετε μέσα σας. Αν συμβαίνει το δεύτερο, ίσως ήρθε η στιγμή να αποχωρήσετε από αυτή τη σχέση.

Είναι εξίσου σημαντικό, ακόμα και αν νιώθετε ότι ένα άτομο είναι η αδελφή ψυχή σας, να εξακολουθείτε να διατηρείτε τις υπόλοιπες φιλίες σας. Αν αποθέσετε όλες σας τις προσδοκίες σε ένα άτομο, είναι πολύ εύκολο να πληγωθείτε, ή να κάνετε το άλλο άτομο να νιώσει πως πνίγεται.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλλαγές στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν