Το καλοκαίρι μπορεί να αποδειχτεί ο καλύτερος «μεσίτης» για ένα βελτιωμένο τρόπο ζωής τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου. Πώς λίγες μέρες καλοκαιρινών διακοπών μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητά σας; Επτά προτάσεις για όσα αξίζει να κρατήσετε στη ζωή σας μετά το τέλος των διακοπών:

Καλλίγραμμο σώμα

Πολλοί στις διακοπές αποκτήσαμε ένα πιο δυνατό, ευέλικτο και καλλίγραμμο σώμα, λόγω των δραστηριοτήτων του καλοκαιριού (κολύμπι, περπάτημα, θαλάσσια σπορ), οι οποίες ενδέχεται να άλλαξαν ακόμα και το μεταβολισμό μας. Αξίζει να διατηρήσετε τη βελτιωμένη εικόνα σώματος και την καλή φυσική κατάσταση που κερδίσατε –που παραπέμπουν και σε καλύτερη υγεία. Έτσι, και η ψυχολογία σας θα είναι ανεβασμένη και η ποιότητα ζωής σας αναβαθμισμένη!

Χρόνος για τον εαυτό μας

Τις ατέλειωτες μέρες του καλοκαιριού όλοι διαθέτουμε περισσότερο χρόνο για τον εαυτό μας, την περιποίηση και την ξεκούραση του σώματός μας. Ωστόσο, η επιστροφή στην καθημερινότητα συνοδεύεται από γρήγορους και πιο πιεστικούς ρυθμούς: αυτό, όμως, ας μην επιτρέψουμε να μας «απαγορεύσει» να δίνουμε «ανάσες» στο σώμα μας, προκειμένου να το ενδυναμώνουμε, να ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικότερα τις δυσκολίες των υπόλοιπων έντεκα μηνών του χρόνου. Εξάλλου, αυτός είναι και ένας τρόπος για να παραμένει «δυνατό» και το μυαλό μας, ώστε να είμαστε αποδοτικοί σε οτιδήποτε κι αν ασχολούμαστε.

Εξωστρέφεια

Την περίοδο του καλοκαιριού είμαστε πιο χαλαροί, έχουμε περισσότερες συναναστροφές, ερχόμαστε πιο κοντά και μιλάμε πιο εύκολα με ανθρώπους που δεν τους γνωρίζαμε καν μέχρι χτες. Αφήστε την εξωστρέφεια αυτή να σας συνοδεύσει και μετά τις καλοκαιρινές διακοπές: προσθέστε στη ζωή σας τα στοιχεία της κοινωνικότητας και του αυθορμητισμού και μην «κλείνεστε στο καβούκι» σας μέχρι τις επόμενες διακοπές. Με τις δημιουργικές αλληλεπιδράσεις δημιουργούνται προϋποθέσεις για επιτυχίες σε τομείς της ζωής σας -σημαντικούς για εσάς- κάνοντας και την καθημερινότητά σας πιο ευχάριστη.

Γνωριμίες του καλοκαιριού

Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι, με τους οποίους μοιραστήκατε ευχάριστες και ξένοιαστες στιγμές κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Μην αδιαφορήσετε απέναντι στις καλοκαιρινές γνωριμίες, που θέλουν να συνεχίσουν την επικοινωνία μαζί σας και που και εσείς, βέβαια, νιώθετε ευχάριστα μαζί τους. Η διατήρηση αυτών των επαφών και η αφιέρωση χρόνου για νέες συναναστροφές θα φέρουν ανανέωση, θα δώσουν ενδιαφέρον στη ζωή σας, θα αποτελέσουν πηγή άντλησης θετικών συναισθημάτων και γιατί όχι…μπορεί να εξελιχθούν σε σχέσεις που θα αντέξουν στο χρόνο.

Ευχάριστες εμπειρίες

Κατά τη διάρκεια των διακοπών επισκεφθήκαμε καινούρια μέρη, ήρθαμε σε επαφή με διαφορετικές φιλοσοφίες, δεχθήκαμε νέα ερεθίσματα και βιώσαμε εμπειρίες και με τις πέντε αισθήσεις μας. Βρίσκοντας τρόπους να κρατήσετε «ζωντανές» τις καλοκαιρινές εμπειρίες θα πλουτίσετε τη ζωή σας, αφού τις αξιοποιήσετε σαν πηγή γνώσης ή σαν έμπνευση για τη δράση σας στην καθημερινότητα (π.χ. να καλλιεργήσετε μια τοπική δραστηριότητα που γνωρίσατε στις διακοπές και ταιριάζει στην προσωπικότητά σας, να προσθέσετε στη διατροφή σας νέα προϊόντα που είναι ευεργετικά για την υγεία σας ή να υλοποιήσετε μια συνταγή φαγητού, ποτού ή γλυκίσματος που δοκιμάσατε στον τόπο των διακοπών).

Αισιόδοξη διάθεση

Οι καλές καιρικές συνθήκες, οι ευχάριστες στιγμές του καλοκαιριού, η διασκέδαση, η ξενοιασιά «πάνε μαζί» με την αισιόδοξη διάθεση και την ευεξία. Σύντομα, όμως, θα διαπιστώσετε τα οφέλη που θα σας προσφέρουν η θετική σκέψη και η «καλοκαιρινή συμπεριφορά» αν γίνουν τρόπος ζωής για εσάς. Εξασκώντας τον εαυτό σας να βλέπει τα πάντα από μια σκοπιά δυνατότητας και όχι αδυναμίας και εστιάζοντας στη θετική πλευρά των εκάστοτε περιστάσεων, όχι μόνο θα εξασφαλίσετε καλύτερη υγεία, αλλά θα ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας και θα γίνετε πιο δημιουργικοί, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικότερα τις δύσκολες καταστάσεις και πετυχαίνοντας ευκολότερα τους στόχους σας.

Ενδορφίνες

Οι ευχάριστες ασχολίες των καλοκαιρινών διακοπών αυξάνουν τις ενδορφίνες, τις «χαρούμενες ορμόνες», που όταν απελευθερώνονται στον οργανισμό μας προσφέρουν –όπως είναι ιατρικά διαπιστωμένο- ηρεμία, ευφορία και τόνωση. «Κρατήστε» τα επίπεδα των ενδορφινών υψηλά και το χειμώνα, απολαμβάνοντας τα αναζωογονητικά οφέλη τους!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σύνοδος κορυφής G7: Προετοιμασία για μελλοντικές πανδημίες
Επικίνδυνη σχέση CoViD με λιπώδη νόσο του ήπατος μεταβολικής αιτιολογίας [ελληνική μελέτη]
Γερμανία: Σύσταση για εξαίρεση από την τιμωρία που αφορά πρόωρη διακοπή εγκυμοσύνης