Αν το στρες σας κάνει να χάνετε το μυαλό σας μερικές φορές, να ξέρετε πως δεν είστε μόνοι. Θα υποθέσουμε πως γνωρίζετε ήδη ότι μερικές από τις καλύτερες μεθόδους για να αντιμετωπίσουμε το στρες χωρίς φάρμακα είναι η γυμναστική και η υποστήριξη από τα κοντινά μας άτομα. Τι συμβαίνει όμως όταν δεν έχουμε χρόνο για γυμναστική ή απλά δεν έχουμε όρεξη να μιλήσουμε;

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές μεθόδους που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να αποκτήσετε ξανά τον έλεγχο στην ζωή σας.

Λεβάντα

Το άρωμα της λεβάντας μπορεί να μας χαλαρώσει, ελαττώνοντας τους παλμούς της καρδιάς και την αρτηριακή πίεση. Τοποθετήστε αποξηραμένη λεβάντα σε ένα βάζο κοντά στο κρεβάτι σας ή χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα με άρωμα λεβάντα.

Μια μικρή λιχουδιά

Όταν είμαστε αγχωμένοι είναι πολύ πιθανό να ξεσπάσουμε στο φαγητό, αλλά αυτό θα μας κάνει να αισθανθούμε ακόμα χειρότερα. Και όμως! Μπορούμε να απολαύσουμε μία γλυκιά λιχουδιά που δεν θα μας φορτώσει με περιττές θερμίδες. Συγκεκριμένα, βουτήξτε μερικές φράουλες σε μαύρη σοκολάτα και αφήστε την βιταμίνη C τους να σας τονώσει και τα συστατικά της μαύρης σοκολάτας να μειώσουν τα επίπεδα κορτιζόλης.

Ένα ζεστό μπάνιο

Το μπάνιο μπορεί να είναι πολύ χαλαρωτικό. Ξαπλώστε στην μπανιέρα για λίγη ώρα, αφού την έχετε γεμίσει με χλιαρό προς ζεστό νερό, και για έξτρα χαλάρωση χρησιμοποιήστε αιθέριο έλαιο λεβάντας.

Μασάζ στο κεφάλι

Θυμηθείτε την αίσθηση που έχετε όταν σας λούζουν τα μαλλιά στο κομμωτήριο. Δοκιμάστε να κάνετε το ίδιο πράγμα ενώ κάθεστε για λίγα λεπτά και αυτό θα σας χαλαρώσει αμέσως. Επιπλέον, αυτή η τεχνική προκαλεί την έκκριση φυσικών ελαίων του σώματος, κάνοντας τα μαλλιά μας ακόμα πιο λαμπερά.

Δοκιμάστε σουηδικό μασάζ

Το σουηδικό μασάζ περιλαμβάνει απαλές, χαλαρωτικές κινήσεις που θα βοηθήσουν με την κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον, μπορείτε να δοκιμάσετε και ένα μασάζ αρωματοθεραπείας.

Χαμομήλι

Έχει αποδειχθεί μέσα από έρευνες ότι ένα από τα στοιχεία μέσα στο τσάι χαμομηλιού δένεται στους ίδιους υποδοχείς του εγκεφάλου όπως ορισμένα ηρεμιστικά χάπια. Αν δεν σας αρέσει να πίνετε τσάι, υπάρχουν συμπληρώματα χαμομηλιού.

Σάουνα

Αν πηγαίνετε σε γυμναστήριο που έχει σάουνα, ίσως να σας κάνει καλό. Όταν η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται, η μυϊκή ένταση και το στρες ελαττώνονται.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη